Talpa wil Britt Dekker en Wendy van Dijk niet in De Slimste Mens

Talpa wil dat hun sterren zoals Britt Dekker en Wendy van Dijk niet meedoen aan de kijkcijferhit De Slimste Mens. De vrees is namelijk dat dat het eigen vlaggenschip SBS 6 kijkers kost.

Britt Dekker en Wendy van Dijk © William Rutten

De reden dat we nooit SBS 6-sterren in de stoeltjes van De Slimste Mens zien zitten, is omdat het niet mag van de grote baas John de Mol. Hij wil het niet hebben, omdat de quiz een enorme concurrent is van de eigen zender. Het programma trekt ontzettend veel kijkers en de mediamiljardair wil niet dat zijn eigen sterren daar een bijdrage aan leveren.

Keiharde concurrentie

Presentator Philip Freriks verklapte het in de uitzending van gisteren, omdat ‘directeurtje’ Marco Louwerens te gast was in de show. Hij was tot voor kort televisiedirecteur bij Talpa. “Als Talpa-directeur verbood jij jouw sterren om mee te doen aan De Slimste Mens. Dat vond ik behoorlijk flauw. Waarom was dat?”

Marco legt daarop uit: “Ja, keihard concurrentie Philip. Dat is dan gewoon een miljoen kijkers die misschien dan niet naar Talpa zouden kijken. Dat gaat niet gebeuren.”

‘Wacht even!’

Philip vindt dat geen sterke reden. “Maar wacht even. Dat is een enorme publiciteit voor Talpa als de sterren hier zitten.”

Marco: “Ja, zo kun je het ook zien, maar we waren bikkelhard.”

Philip: “Zo zagen jullie het niet?”

Marco: “Nee, sorry.”

John niet enthousiast

Philip: “Maar stiekem keek je wel naar De Slimste.”

Marco: “Ik keek heel vaak, ja. Ik was al eens eerder gevraagd en toen zei John, John de Mol… Hij liet toch wel merken van: nou, meedoen… Dat vond hij toch: hmm. Hij verbood het me niet hoor, maar nu ben ik een vrij man.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen