Britt Dekker begon jaar geleden paarden-Netflix, nu alweer failliet

Britt Dekker haalde dik een jaar geleden alle rubrieken met het nieuws dat ze een ‘Netflix voor paardenmensen’ was begonnen, maar nu blijkt die dienst – Hoofon – alweer failliet te zijn.

Britt Dekker © NPO

De 31-jarige Talpa-ster Britt Dekker wist er vorig jaar november talloze showmedia mee te halen: het nieuws dat ze een eigen streamingdienst was begonnen, namelijk Hoofon. “Het is een droom die uitkomt”, zei ze in RTL Boulevard over deze ‘Netflix voor paardenmensen’. Je kon natuurlijk op je hoeven aanvoelen dat dit allemaal wel heel erg niche is…

Eruit gestapt

Het is allemaal zelfs zó niche, dat die streamingdienst nu alweer failliet is. Kennelijk waren er niet veel mensen te porren om voor 7 euro per maand onbeperkt naar paardencontent te kijken. “Wij hebben van verschillende bronnen vernomen dat de streamingdienst Hofoon failliet is verklaard”, schrijft het juicekanaal Juice Channel.

Britt bevestigt dat aan hetzelfde juicekanaal. Ze zegt: “Hoi! Ja dat heb ik ook gelezen! Maar heel kort na de lancering zijn wij er al uitgestapt want ze kwamen hun afspraken niet na.”

‘Op zich wel sneu’

Kennelijk was Britt dus slechts het uithangbord. “Geen idee wat er daarna is gebeurd maar ik heb dat ook gezien dat ze failliet zijn verklaard! Op zich wel sneu want waren wel hele aardige mensen, maar het klopte niet”, zegt ze.

En zo zien we ook maar weer eens hoe marketing werkt: als het wordt gelanceerd, dan hangt Britt het volledig aan zichzelf op, maar als het keihard flopt blijkt ze er eigenlijk niet veel mee te maken te hebben.

Eén ding is zeker: de staldeuren van Hoofon zijn gesloten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn er sowieso niet al veel te veel streamingdiensten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen