Talpa-baas Paul Römer: ‘SBS 6 te rauw voor Matthijs van Nieuwkerk’

Paul Römer, een van de bobo’s bij Talpa, heeft óók met Matthijs van Nieuwkerk gepraat over een exclusief tv-contract. Toch begrijpt hij zijn keuze voor RTL wel. “SBS 6 is rauwer.”

Matthijs van Nieuwkerk en Paul Römer © RTL

De liefde voor Matthijs van Nieuwkerk is behoorlijk verdwenen in de top van de NPO. Na zijn breuk met BNNVARA waren er nog wel publieke omroepen die hem wilden hebben, maar de NPO-top weigerde hem in het schema te zetten. Met name Omroep MAX-baas Jan Slagter hoopte de gevierde presentator te strikken als het nieuwe boegbeeld.

Dicht op hartslag

Matthijs heeft uiteindelijk voor RTL gekozen – hij heeft er een vierjarig contract getekend. Toch ging lange tijd het gerucht dat de presentator bij Talpa zou tekenen, omdat zijn vroegere NPO-maatje Frans Klein daar ook naartoe is verhuisd. Nu blijkt hij wel gesprekken te hebben gevoerd, maar toch een andere keuze te hebben gemaakt.

Talpa-bobo Paul Römer vertelt aan Spreekbuis: “Zeker, we hebben ook met hem gepraat. Maar hij heeft voor RTL gekozen. Dat begrijp ik wel, hij past beter bij die wat meer gepolijste programma’s dan bij die van ons, SBS 6 is toch wat rauwer. Bij ons zie je meer reality, we doen heel veel live, dicht op de hartslag van de maatschappij.”

Vandaag Inside

Matthijs zou bij SBS 6 terechtkomen tussen de piemelfilmpjes van Vandaag Inside en de onacceptabele soapserie van Peter Gillis. Of, zoals Paul het dus noemt: rauwe televisie.

Heel rouwig zal John de Mol er niet om zijn dat Matthijs een andere keuze heeft gemaakt, want SBS 6 drijft heel lekker op VI. “Dat programma is ontzettend belangrijk voor ons. Elke werkdag, prime time, ongeveer een miljoen kijkers.”

Johan-exit

Is Paul niet als de dood dat Johan Derksen er op een gegeven moment mee ophoudt en dé steunpilaar van SBS 6 ten einde komt? “Dan komt er weer wat anders, al zal dat misschien dit succes niet meteen evenaren. Maar voorlopig is het niet zo ver en gaan we door.”

Voorlopig wijst het er niet op dat VI ten einde komt, aldus Paul. “Ik heb niet de indruk dat het moment van stoppen eraan komt, al zal dat natuurlijk ooit een keer gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou een Talpa-transfer dodelijk zijn geweest voor Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen