Irene Moors gedist door Peter van der Vorst: ‘Geen interesse in mij’

Irene Moors geeft de hoop op dat er nog een vervolg komt op haar tv-carrière. Terwijl Carlo Boszhard lekker doordendert bij RTL 4, heeft zijn baas Peter van der Vorst geen interesse in haar.

Peter van der Vorst en Irene Moors © RTL

Hoogmoed komt voor de val: Irene Moors trok in 2015 de stekker uit haar succesvolle zondagmiddagshow met Carlo Boszhard, omdat ze allerlei andere dingen wilde. Nou, daar dacht RTL toentertijd anders over. De enige mogelijkheid die resteerde was een transfer naar SBS 6 en daar heeft ze nog drie jaar gerommeld in de marge.

Tv-carrière voorbij

Tegenwoordig zien we Irene alleen nog in de reclameblokken, als ze weer iets van de loterij moet aanprijzen. En ze is nog maar 56 jaar. Financieel onafhankelijk, dat wel, maar wát een teleurstellend einde van haar tv-carrière. Haar vroegere maatje Carlo bleef RTL 4 trouw en is tegenwoordig een van de belangrijkste gezichten van de zender.

Hoewel Carlo dicht bij het vuur zit en een goede relatie heeft met baas Peter van der Vorst, lukt het hem kennelijk niet om de tv-directeur te overtuigen dat een comeback van Irene leuk zou zijn. Hoe duidelijk wil je het hebben… En dus geeft Irene de hoop op een vervolg van haar tv-carrière definitief op, zegt ze in de podcast Kind Van De Jaren 90.

Ingewikkeld

Het is wat het is, aldus Irene. “Het is heel ingewikkeld geweest in die tijd. Na vijftien jaar stopte ik samen met Carlo op die zondagmiddag, want ook daar hadden we alles meegemaakt. We wilden samen een doorstart maken op een ander moment. Op vrijdagavond of weet ik veel. Gewoon de laatste stap maken.”

Dat zag de directie niet zitten. “Maar op dat moment liep wel mijn contract af en daar had ik niet over nagedacht. Dan is je contract voorbij en er is mij wel een programma aangeboden, maar dat was een klusprogramma en dat vond ik niet bij mij passen. En ik ben nog steeds een maker en geen klusser.”

Eigen Huis & Tuin

Irene bedoelt Eigen Huis & Tuin. “Maar dat had ik al twee jaar gedaan. Carlo ging door op die zondagmiddag, maar ik had die punt al gezet. Ik dacht: nu gaan we niet tóch maar door.”

Het heeft Carlo geen windeieren gelegd. Waar hij nu aan de top staat, ligt zij ergens in een Hilversumse greppel. “We hebben echt nog heel lang gedacht van: we moeten nog dit doen en dat doen en zus enzo, maar weet je… Als wij dat als enige alleen maar leuk vinden, maar er is verder geen belangstelling vanuit een zender, dan houdt het op.”

Geen must

Peter van der Vorst ziet het dus niet zitten. Irene: “Wij gaan er niet heel ingewikkeld over doen. Carlo doet heel leuke programma’s bij RTL en gaat als een speer en ik heb het ook helemaal prima naar mijn zin, dus het is geen must. Misschien doet het zich ooit nog voor, maar weet je… Het was zo leuk.”

De presentatrice, die zelf níet wil bellen naar de tv-bazen – hoe verwaand, besluit: “Die Telekids-tijd was leuk, de zondagmiddag was leuk, De TV Kantine was leuk, maar we zijn best wel op leeftijd inmiddels. Wat wil je nog? Je krijgt die tijd niet meer terug, dus je kunt alleen nog maar teleurstellen, ben ik bang.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen