RTL 4 wil Bridget Maasland niet op oudejaarsavond: ‘Heel jammer’

RTL 4 heeft het voorstel van Bridget Maasland om een programma te maken op oudejaarsavond afgeschoten. “Ik vind dat Boulevard daar gewoon hoort te staan”, aldus de presentatrice.

Bridget Maasland © RTL

Bridget Maasland, die de laatste tijd buitengewoon kritisch is over haar baas Peter van der Vorst, baalt ervan dat ze vanavond niet op televisie te zien is. Ze heeft RTL 4 voorgesteld om een programma te maken op oudejaarsavond, maar dat is keihard afgeschoten. Kennelijk zag Peter het plan van zijn criticaster niet bepaald zitten…

Babbeltje met Bridget

Het plan van Bridget werd gisterenavond in RTL Boulevard verklapt door collega Lex Uiting. “Nu was jij vorig jaar geloof ik in New York en daar zag jij het aftelmoment, groots.”

Oeps, dat was niet voor de nationale televisie bedoeld, laat Bridget blijken. “O, dat ga jij vertellen”, begint ze bits. “Ja, ik was op Times Square met mijn zoon en daar zijn natuurlijk heel veel verschillende zenders. ABC, E!… Ze staan daar op bepaalde plekken af te tellen met elkaar en dan komen er allemaal artiesten langs en even een babbeltje.”

Aftellen op Museumplein

Dat wilde Bridget dus ook gaan doen met haar collega’s van RTL Boulevard. “Toen dacht ik, toen we terugkwamen: dat is ontzettend leuk om met Boulevard te gaan doen, dat wij daar gewoon gaan aftellen op het Museumplein.”

Lex: “Helaas met Boulevard is het niet gelukt – ik kon niet (dat is een grapje, Lex is de minst belangrijke schakel in het geheel, red.) – maar let op: RTL heeft wel iets anders in petto op oudejaarsavond.”

Jamai en Edson

De gemeente Amsterdam organiseert op datzelfde Museumplein namelijk een kindervuurwerkshow en een gewone vuurwerkshow en dat praten Jamai Loman en Edson da Graca aan elkaar voor Videoland. “Nou, ik zie dat ze wel iets met m’n idee hebben gedaan”, merkt Bridget op.

Lex: “Zeker, je gebeden zijn aanhoort. Om 18.45 uur is de kindershow met Edson, dan heb je om 22.30 uur de hoofdshow met Jamai, allemaal te zien op Videoland, en 23.55 uur is het grote aftelmoment op alle RTL-zenders te zien.”

Bridget gaat proberen om het er volgend jaar alsnog doorheen te krijgen bij RTL. “Nou, ik zie daar toch nog wel een gat rond 19.00 of 18.30 uur volgend jaar. Dan gaat de kindershow iets naar voren of iets naar achteren, dat Boulevard daar ook gewoon komt te staan.”

‘Ik wil het toch’

RTL 4 hoopt vanavond vooral te scoren met The Masked Singer, terwijl bij SBS 6 de mannen van Vandaag Inside én Ik Hou Van Holland op het menu staat. Collega Rob Goossens, die tegenwoordig groot ‘RTL’ op zijn voorhoofd heeft staan, heeft in dat laatste geen zin: “Ja, ik ga daar niet voor klaarzitten.”

Maar The Masked Singer op RTL 4? Gewéldig! “Daar hebben we straks nog een heel item over hoor!” En dan roepen dat Shownieuws zo’n pr-vehikel is…

Mediacourant wenst u een spetterend 2024! 🎇

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Bridget Maasland graag op oudejaarsavond op televisie willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen