Bridget Maasland: ‘Matthijs-transfer is een sneer naar Eva Jinek’

Bridget Maasland denkt dat Peter van der Vorst met het binnenhalen van Matthijs van Nieuwkerk ook Eva Jinek een hak wil zetten. “Dat is natuurlijk ook een beetje een kift.”

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk © William Rutten, Tom Tenseldam

Het scheelde niet veel of Matthijs van Nieuwkerk had drie jaar geleden al bij RTL gezeten. Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, had zelfs al een foto laten maken van Matthijs met naast hem Beau van Erven Dorens en Eva Jinek. Samen zouden ze hét supertrio gaan vormen voor de late avond van RTL 4. Last minute haakte Matthijs af.

Supertrio

Matthijs bevestigde destijds al dat dit geen broodjeaapverhaal is: “Gelukkig hebben we de foto nog! Als er een foto bestaat waar Beau en Eva en ik op staan, heeft ontkennen geen zin meer. Ik kon me geen beter gezelschap voorstellen. Eva en Beau zijn bij de allerbesten, en niet onbelangrijk de allerleuksten. En Peter is een inspirerende chef.”

Tóch koos hij voor de muzikale show Matthijs Gaat Door bij de NPO. Dezelfde NPO die hem na het DWDD-schandaal keihard heeft laten vallen. En daarom is Matthijs nu met hangende pootjes alsnog teruggekeerd bij Peter. Op een perfect moment, want over twee dagen staat Eva Jinek niet langer onder contract bij RTL.

‘Kift naar Eva toe’

RTL-prominent Bridget Maasland is uitgesproken tegenstander van de komst van Matthijs. Zij vindt dat haar baas Peter het rapport naar de werkcultuur bij de NPO had moeten afwachten. Door dat ongeduld zal hij ook wel niet uitgeroepen zijn tot Mediapersoon van het Jaar, sneert ze nu in de nieuwste BLVD Podcast.

Bridget: “Ik vind het toch best wel apart – en misschien is hij daarom ook geen Mediapersoon van het Jaar geworden – dat er… Nou, dat er is gekozen om Matthijs naar RTL te halen snap ik helemaal en dat is natuurlijk ook een beetje een kift naar Eva toe. Dat Eva weg is gegaan en dat dan Matthijs daarvoor in de plaats komt, dus dat snap ik allemaal.”

‘Best wel pijnlijk’

Maar wat Bridget níet snapt? “Dat ze niet even het onderzoek hebben afgewacht, dat vond ik best wel pijnlijk. Zeker omdat RTL natuurlijk ook al het hele Voice-verleden heeft. Dat is ook nog steeds vrij mistig en onduidelijk.”

Ze vervolgt: “Ik had als Peter zijnde dan toch echt even gedacht: laat ik dat maandje nog even wachten tot het onderzoek bekend is, ook al hebben wij al lang alles in kannen en kruiken en weten wij al lang dat Matthijs komt, maar even voor de slachtoffers en de buitenwereld…”

Liegen

Volgens Peter heeft hij het bewust vroegtijdig bekendgemaakt, omdat hij er niet over wil liegen. Wát een onzin, zegt Bridget. Net alsof er verder niet gelogen wordt bij RTL, lacht ze.

“Ja, dat vind ik heel raar. Dat is altijd alleen maar als het hun uitkomt, want er wordt natuurlijk heel veel gelogen in dit wereldje en nu in één keer: ‘We willen er niet om liegen’.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen