Onverwacht: Irene van der Laar al twee keer slimste in Slimste Mens

Irene van der Laar verrast behoorlijk als kandidaat in De Slimste Mens. Ze heeft er nu twee afleveringen op zitten en die heeft ze allebei gewonnen. “Ik heb vijftig afleveringen gekeken.”

Irene van der Laar © KRO-NCRV

We kennen haar nou niet bepaald van de meest diepgravende programma’s: Irene van der Laar. Het 55-jarige oud-model is bekend van De Nachtrijder en hebben we de afgelopen jaren gezien in titels als De Alleskunner VIPS, Ranking the Stars en Expeditie Robinson. Ze is dus echt zo’n B-ster geworden die alle BN’er-programma’s af hopt.

Bucketlist

En nu zit Irene dus ook in De Slimste Mens, al twee afleveringen lang. “Ik vind het echt wel heel spannend. Het voelt alsof ik in de schoolklas zit en weer examen moet doen, maar dat is leuk, hè, want dat houdt je ook scherp. Adrenaline”, zegt ze in de uitzending op NPO 1.

Deelname aan dit programma stond al jaren op haar bucketlist, verklapt ze. “Zeker. Bij De Slimste Mens heb ik een beetje het gevoel: eerst Napels zien en dan sterven. Dat is het een beetje, dus fijn dat ik dat nou eens een keer mag meemaken.”

Vijftig shows

Irene is tot nu toe al twee keer de slimste van de dag. Hoe krijgt ze dat voor elkaar? “Ik heb de afgelopen weken ongeveer vijftig afleveringen teruggekeken van De Slimste Mens, als het niet meer is. Ik zat gewoon met mijn laptop in bed. Ik vond het nog steeds leuk, ja. Ik ging er ook van dromen.”

Wat heeft ze nog meer gedaan om te oefenen? “Ik heb op de app ook iets van 400 spelletjes gespeeld, maar goed, dat is geen garantie voor het resultaat nu, hè?”

Lagere cijfers

Overigens doet De Slimste Mens het qua kijkcijfers momenteel wel iets minder dan voorheen. “Ik denk dat het te dicht op het vorige seizoen is geprogrammeerd”, analyseert kijkcijferaurotiteit Tina Nijkamp op haar pagina. “Pas geleden nog was de zomerfinale (11 september).”

Ze vervolgt: “En het feit dat we nu weten dat Philip en Maarten gaan stoppen? Alsof het een beetje afgelopen voelt… Het slot voelt al geweest. Zelf heb ik dat gevoel een beetje helaas. Denk dat die bekendmaking beter voor de start van het laatste seizoen van hen had kunnen zijn.”

Gotu Jim

Irene gaat maandag wederom de strijd aan met haar medekandidaten in De Slimste Mens. Dan neemt ze het op tegen oud-Talpa-bobo Marco Louwerens en nieuwkomer Gotu Jim.

Wie is dat? Een zanger. “Gotu Jim’s raps kenmerken zich door het veelvuldig gebruik van autotune en zijn in trek bij leden van studentenverenigingen”, aldus De Slimste Mens.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat veel vaste kijkers nu al toeleven naar vernieuwing bij De Slimste Mens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen