Slimste-winnaars die Akwasi steunen afgefakkeld in RTL Boulevard

De winnaars van De Slimste Mens die gezamenlijk in de bres springen voor Akwasi zijn afgefakkeld in RTL Boulevard. “Ik moest er wel een beetje om lachen”, aldus Rob Goossens.

De Slimste Mens © RTL

Mensen durven op het internet veel meer dan in het echte leven, dus ook duistere zaken als openlijk racisme zijn op sociale media aan de orde van de dag. Akwasi, zelf – op andere terreinen – ook niet van onbesproken gedrag, is daar slachtoffer van. Zijn deelname aan De Slimste Mens ging gepaard met racistische reacties, onder andere op X.

Rob is kritisch

De oud-winnaars van De Slimste Mens hebben een statement opgesteld waarin ze daar hun afkeuring over uitspreken, maar zij zijn gisterenavond behoorlijk afgefakkeld in RTL Boulevard. Hun tv-deskundige Rob Goossens vindt het namelijk allemaal een beetje potsierlijk.

Rob: “Ik heb echt het idee dat als die oud-winnaars zich niet hadden uitgesproken, dat de online reacties bij de meeste mensen totaal langs ze heen waren gegaan.”

Pijnlijk voorbeeld

Dit is op internet aan de orde van de dag en niets nieuws, aldus Rob. “Een pijnlijk voorbeeld is Mandy (Woelkens, red.) die hier zit. Ik heb toevallig met haar een aflevering gespeeld en als je daarna zag wat er op Twitter stond: dat was echt niet fraaier dan wat Akwasi over zich heen kreeg, en toen stond er niemand op.”

Hij vervolgt: “En dat is in de tijd dat het nog een gezellig quizje was. We moeten helaas onder ogen zien dat het internet niet altijd een fraaie plek is. Het is wel zo dat je op Twitter gemakkelijker kunt zien wat er allemaal geschreven wordt, omdat je gewoon op Akwasi zoekt en dan alle berichtjes onder elkaar kunt zetten.”

Beetje om lachen

Wat vindt Rob van het gezamenlijke statement van de Slimste-winnaars? “Ik moest er wel een beetje om lachen dat ze dan als oud-winnaars dat zo doen. Het was ook een beetje een humblebrag van: wij mogen Maarten en Philip zeggen, en: wij hebben De Slimste Mens gewonnen.”

Collega Vivienne van den Assem: “Nou, nee, zo heb ik het niet gelezen!”

Rob: “En daar komt bij, laten we niet vergeten, dat Sander Schimmelpenninck er ook bij zit. En als er íemand is die heel goed is in mensen op Twitter voor domme l*l uitmaken, dan is het Sander Schimmelpenninck.”

Domme l*l

Volgens Vivienne vergeet Rob iets belangrijks. “Die zit er inmiddels ook niet meer op.”

Rob: “Inmiddels niet meer, maar dat is dan ook een beetje gemakkelijk natuurlijk, om nu hij er niet meer op zit en mensen niet meer uitscheldt, te zeggen: ‘Nee, dat kan echt niet hoor, mensen uitschelden.’”

Akwasi werd dinsdag naar huis gespeeld bij De Slimste Mens. Hij verloor in het finalespel van Peter Heerschop.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Slimste-winnaars die gezamenlijk in de bres springen voor Akwasi: beetje overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen