VI’s directeurtje ligt eruit bij Slimste Mens, misverstand over billen

Marco Louwerens, bekend als het ‘directeurtje’ van Vandaag Inside, ligt eruit bij De Slimste Mens. Hij is gestruikeld over de koolmees. En wat was dat nou toch met die billen?

Marco Louwerens en Irene van der Laar © NPO

Hoewel hij inmiddels is opgestapt als Talpa-bobo, is Marco Louwerens nog steeds bekend als het ‘directeurtje’ van Vandaag Inside. De oud-televisiebaas is nu een vrij man en daarom deed hij ook mee aan De Slimste Mens – dat mocht eerder niet van John de Mol. Sterker nog: men vermoedt dat het VI-trio niet eens over zijn deelname mocht praten.

Kijk in de Vegte

Helaas zit het avontuur er nu op voor Marco. Hij is gisteren, op eerste kerstdag, geëlimineerd door Irene van der Laar. En dat terwijl hij zijn aantal seconden op een gegeven moment liet zakken tot 50, om één seconde onder de 51 van Irene uit te komen. Daardoor had hij nog maar drie goede antwoorden nodig om Irene naar huis te spelen.

Helaas wist Marco slechts twee antwoorden op de vraag over Jeroen Kijk in de Vegte, namelijk ‘radio-dj’ en ‘RTL Boulevard’. Philip Freriks: “Marco, had maar gezegd dat hij ook de voice-over is van B&B Vol Liefde of dat hij heeft meegedaan aan Wie is de Mol of dat hij op Radio 2 zit. Dat had je allemaal kunnen zeggen, dat wist je.”

Koolmees

Eigenlijk had Marco al met de vraag daarvoor kunnen winnen, namelijk over de koolmees. “Jouw tactische move heeft dus niet gewerkt”, aldus Philip. Marco: “Nee, totaal niet. De koolmees heeft me genekt. Die gaat op het kerstmenu.”

Irene won uiteindelijk door twee goede antwoorden te geven op de vraag wie Leonard Bernstein is. “Is dat niet een componist? Is hij Amerikaans, Oostenrijks?”

6 seconden

Met slechts 6 seconden op de klok wist Irene ternauwernood te overleven. “Sorry!”, roept ze tegen Marco.

Hij: “Sorry? Je hebt het hartstikke goed gedaan, gefeliciteerd.”

Marco heeft zes keer meegedaan en werd drie keer de slimste van de dag. Irene heeft tot nu toe twee van de drie uitzendingen gewonnen.

Billen

Overigens was er in het finalespel nog een geestig misverstand toen Philip aan Irene vroeg: “Irene, wat weet je van dille?”

Irene verbijsterd: “Billen?”

Philip: “Dille.”

Irene: “O, dille. Dat is een kruid.”

Irene strijdt vanavond tegen Gotu Jim en nieuwkomer Julia Schellekens, de dochter van Saskia Noort.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen