Jan Slagter gooit granaat in kantoor NPO-bazin: ‘Dit is een leugen’

Omroep MAX-baas Jan Slagter, een vertrouweling van Matthijs van Nieuwkerk, opent keihard de aanval op NPO-bazin Frederieke Leeflang. Ze spreekt volgens hem niet de waarheid. “Leugens!”

Jan Slagter en Frederieke Leeflang © Elvin Boer, Michel Schnater

Jan Slagter baalt er ontzettend van dat het niet is gelukt om Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep te houden. Het rapport naar de werksfeer bij de NPO is alwéér uitgesteld en aangezien NPO-bazin Frederieke Leeflang in de media heeft gezegd dat Matthijs voor die tijd niet mag terugkeren, heeft hij nu maar voor een RTL-contract gekozen.

Mega-Matthijs-boete

Die stoere woorden van Frederieke in de media conflicteren wel een beetje met de onthulling dat ze in het diepste geheim gewoon betrokken was bij gesprekken over Matthijs’ terugkeer. Juist omdat dat zo conflicteert lag er zelfs een geheimhoudingscontract; als iemand er wat over zei in de media, moest die persoon 50.000 euro betalen.

Op wier verzoek was dat? Jan wees van de week in het AD naar Frederieke: “Het moest van Frederieke allemaal geheim blijven, omdat zij altijd heeft gezegd dat er pas gepraat mocht worden met Matthijs ná de uitkomst van het rapport van Van Rijn. Als het zou uitkomen, zou ze gezichtsverlies lijden.”

Frederieke ontkent

Frederieke ontkent die aantijging van Jan. Volgens haar was die geheimhouding op verzoek van producent Medialane, waar Matthijs onder contract staat. De NPO vond ‘vertrouwelijkheid prima, maar niet om geheimzinnig te doen. Dit is gebruikelijk’, zegt haar woordvoerder in de NRC.

Nou, nu breekt Jans klomp. “Voorzitter Leeflang spreekt niet de waarheid in de NRC De geheimhoudingsverklaring was een harde eis van haar om met Matthijs te mogen praten over een programmapakket”, beweert hij op X.

Liegende bazin?

Dus de bazin van de NPO is gewoon een leugenaar? Ja, zegt Jan. Dit komt volgens hem écht niet bij de producent vandaan. “Matthijs sprak ook met SBS en RTL, zonder geheimhoudingsverklaring. Zelfde producent!”

Sterker nog: NPO-bazen Remco van Westerloo en Remco van Leen spraken Matthijs zónder de producent erbij, aldus Jan. “#leugen #npo #leeflang.”

Heilig boontje

Angela de Jong gelooft helemaal niets van Frederieke, schrijft ze in haar AD-column. Voor de bühne hangt ze het ‘heilige boontje’ uit, schrijft ze, “maar achter de schermen geeft ze doodleuk toestemming om met de gevallen ster te gaan onderhandelen over een rentree. Welkom in de slangenkuil die Mediapark heet.”

Wat vindt ze van de aanval van Jan? “Deze beschuldiging, in het openbaar nog wel, is voor NPO-begrippen ongekend. Dat betekent maar één ding: Jan is op oorlogspad en iedereen mag het weten. En dat allemaal op het moment dat er een coalitie in de maak is die toch al nauwelijks of geen liefde voelt voor de NPO.”

Baantje inleveren?

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vindt dat Frederieke door het ijs is gezakt. “Het is wel een beetje flauw van die Frederieke, want ze heeft in de Volkskrant een paar maanden geleden gezegd: ‘We gaan pas weer in gesprek als dat onderzoek klaar is’”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Privé-baas Evert Santegoeds daarop: “Ja, en er zijn wel meer affaires rondom haar, dus hoe lang Leeflang nog leeft bij de publieke omroep, dat vraag ik me af, want ze heeft wel een paar faux-pas gemaakt inmiddels en ze is ook nog eens Matthijs kwijtgeraakt, dus het is ook nog eens allemaal voor niks geweest.”

X

De boze reactie van Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in dit NPO-moddergevecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen