Met hoeveel geld kun je Geer & Goor overhalen? ‘Zes à zeven ton’

Gerard Joling en Gordon ontkennen allebei – eigenlijk alle betrokken partijen – maar toch blijft het gerucht maar rondzingen. Met hoeveel geld zou je die twee kunnen overhalen?

Gordon en Gerard Joling © YouTube

Voor geld is alles te koop, ook een comeback van Gerard Joling en Gordon als tv-duo. De programma’s die ze samen maakten vielen bij veel mensen in de smaak. Gordon mag zich in de media dan wel als een draak gedragen, hij heeft een snel gevoel van humor dat veel mensen aanspreekt. En Gerard is voor hem natuurlijk de ultieme lachzak.

Zeven ton

Na alle lelijke dingen die Gordon gezegd heeft is de kans klein dat Talpa nog met hem wil samenwerken, dus een eventueel vervolg op hun programma ‘Joling & Gordon over de vloer’ zou op initiatief van Geers baas RTL moeten zijn. Oftewel: de relatief conflictmijdende Peter van der Vorst moet er wat voor voelen.

Als hij Geer & Goor wil – en dat is nog maar de vraag – hoeveel geld moet Peter dan op tafel leggen? “Ik schat het toch wel op zes of zeven ton als ze het allebei zouden doen. En dan wel allebei hetzelfde, anders krijgen ze daar weer ruzie over voor ze begonnen zijn”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

Salariëring

Je moet er als RTL echt voor zorgen dat er geen verwarring ontstaat tijdens de salarisonderhandelingen, aldus Evert. “Dus dat moet wel heel zorgvuldig gebeuren. Misschien is het wel meer zelfs hoor. Als ze allebei net doen of ze niet willen, kun je het bedrag aardig opdrijven natuurlijk.”

Voorlopig lijkt de kans klein, zeker omdat RTL eerder een controversieel project van Gerard – iets over buitenlanders – heeft gecanceld. “Ik sta er met gemengde gevoelens in”, zegt Rinie van den Elzen, de oud-voice-over van het programma, dan ook in De Telegraaf.

Wokebeweging

Rinie denkt dat het lastig is om Geer & Goor weer op de ouderwetse manier tv te laten maken. “We leven in een verstikkende samenleving, waarin mensen snel op hun teentjes zijn getrapt. Kijk naar de woke-beweging.”

Het is dat Goor met onmin is vertrokken bij Talpa, want SBS 6 had als thuishonk van Peter Gillis volgens hem een betere optie geweest. “Zij hebben meer het imago dat alles gezegd mag worden, kijk naar Vandaag Inside. Een programma zoals Geer & Goor past daar prima bij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Geer & Goor hebben aardig wat mensen uitgelachen in al die jaren. Ligt dat nu niet veel gevoeliger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen