René van der Gijp uit eten met kerst, vrouw vertrekt met rotgevoel

De vrouw van René van der Gijp heeft haar oorlogsverslaggeving gisterenavond onderbroken om lekker gezellig uit eten te gaan met de fam. Ze benadrukt wel dat ze écht gemengde gevoelens had.

René van der Gijp © Instagram

Minouche van der Gijp heeft als vrouw van de steenrijke René van der Gijp genoeg tijd om handen en dat gebruikt ze om awareness te creëren voor de hartverscheurende situatie in Gaza, waar het leed maar voortduurt. Ze plaatst dagelijks tot wel twintig stories met de meest afschuwelijke foto’s en filmpjes uit het oorlogsgebied, vooral veel met kinderen.

Groot kerstfeest

Waar haar digitale leven dus volledig om het leed in Gaza draait – er is daar volgens haar sprake van genocide – is ze in het dagelijks leven af en toe nog gewoon op een feestje te vinden. Laatst was ze ook gezellig met de mannen van VI mee naar Ziggo Dome, al begon ze daar wel ruzie te maken met een journalist die haar standpunten niet deelde.

Nu verbaast Minouche met allemaal hysterisch gezellige kerstfoto’s en -filmpjes. Ze is gisterenavond samen met René uit eten geweest met een hele groep vrienden en familie, namelijk in het dure restaurant Encore by Simonis in Scheveningen. Ze hebben daar vlees, vis en groenten gegeten aan een overdadig gedekte tafel.

Schril contrast

Al die gezellige kerstbeelden staan wel in schril contrast met haar oorlogsverslaggeving. Voelt Minouche zich daar wel oké bij? Nee, ze benadrukt wel dat ze na afloop écht is vertrokken met gemengde gevoelens. “Het voelde heel dubbel om kerst te vieren met wat er momenteel gebeurt in Gaza”, schrijft ze na afloop op haar Instagram.

Ze vervolgt: “In tegenstelling dat heel veel mensen zeggen dat je toch door moet met je leven en je dingen moet doen voelt het voor mij toch niet oké. Ik ben er dagelijks mee bezig (op afstand) en nog nooit heeft dat onrecht mij zo sterk geraakt.”

Vrede om aarde

Minouche is afgelopen nacht, na het kerstdiner, weer direct begonnen met haar oorlogsverslaggeving. “Kerstmis draait om vrede op aarde en bij elkaar zijn met de mensen van wie je houdt, terwijl dat zo ver weg staat in Gaza.”

Ze besluit: “Ik kan alleen maar hopen dat dit heel snel ook voor Gaza gaat komen. Tot die tijd zal ik intensief mensen blijven lastig vallen met mijn posts totdat iedereen realiseert dat wat daar gebeurt echt moet stoppen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat de vrouw van René van der Gijp ook tijdens kerst actief is als oorlogsverslaggever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen