Maxime Meiland mogelijk voor de rechter, aangifte smaad en laster

Wordt Maxime Meiland ontmaskerd of is er sprake van secundaire victimisatie? Eén ding is zeker: er is aangifte tegen haar gedaan van smaad en laster. “Vals beschuldigd van verkrachting!”

Maxime Meiland © RTL

Maxime Meiland stelt dat ze op haar vijftiende is verkracht door een ‘ex-bajesklant’, die toentertijd ook vijftien jaar oud blijkt te zijn en naar eigen zeggen al zijn hele leven wordt achtervolgd door haar verdachtmakingen. Volgens hem was het allemaal uit vrije wil, is hij helemaal geen ex-bajesklant en was zij destijds meer ervaren dan hij. “Die meid zat op MIJ!

Aangifte tegen Maxime

De maat is vol voor Maxime’s vermeende verkrachter, want waarom heeft zij nooit aangifte gedaan van zo’n ernstig strafbaar feit, terwijl ze er wél uitgebreid over in haar boek schrijft? Het is volgens de man in kwestie tijd dat de waarheid boven water komt en daarom doet hij nu zélf aangifte tegen de realityster van SBS 6, primeurt Story.

Er is aangifte gedaan van smaad en laster, meldt topadvocaat Peter Schouten. De stafpleiter staat de man bij die door Maxime wordt beschuldigd van verkrachting. Hij heeft Maxime, haar uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf afgelopen maandag een sommatie gestuurd en ze kunnen daar tot vandaag om 17.00 uur op reageren.

Biografie uit handel

Wat eist de man die door Maxime van verkrachting beschuldigd wordt? “In de sommatie wordt geëist dat alle exemplaren van de biografie van Maxime Meiland uit de handel worden genomen én te blijven zolang alle passages waarin mijn cliënt valselijk beschuldigd wordt, niet naar waarheid zijn aangepast.”

Daarnaast dient er onder meer een rectificatie geplaatst te worden in De Telegraaf en wordt er materiële en immateriële schadevergoeding geëist, meldt Story.

Niet bij naam

Maar de man wordt in het boek van Maxime toch niet bij naam genoemd? Daarover zegt Peter Schouten: “Het is evident dat mijn cliënt ernstige reputatieschade heeft opgelopen bij personen die hem kennen, en personen uit zijn leefomgeving die hem kunnen herkennen uit het boek, ook al wordt hij daarin niet onder zijn eigen naam vermeld.”

Maxime en haar biograaf hebben nog niet gereageerd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland heeft aangifte aan haar broek hangen. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen