Nikkie Plessen flink pissig op Quote: ‘Laatste tijd heel erg negatief!’

Nikkie Plessen is ontevreden over de kritische berichtgeving van Quote. Ze vindt het allemaal veel te negatief, laat ze weten aan het zakenblad. “Kennelijk wordt die liefde niet altijd gevoeld.”

Nikkie Plessen © RTL

BN’ers en kritische berichtgeving: het is als water en vuur. Wat hébben de sterren er een hekel aan als ze niet door alles en iedereen bejubeld worden. Verschijnt er een scherp stuk of een pittige mening? Dan roepen ze gelijk dat het allemaal negativiteit is. Een heel makkelijke reactie natuurlijk, waarmee ze alle kritiek in één keer terzijde proberen te schuiven.

Iets gek aan de hand

Nikkie Plessen ligt nu ook onder een vergrootglas, vanwege wat opvallende zaken in de boekhouding van haar bedrijf. Terwijl de juicekanalen melden dat winkels massaal stoppen met haar kledingmerk, valt het Quote op dat er iets geks aan de hand is met haar kasstroomoverzicht. “Er liep ruim 2 miljoen euro aan harde cash uit de dagelijkse operaties.”

Zelf reageerde Nikkie daar vorige maand een beetje bagatelliserend op. Ze gaf toen aan geen zin te hebben in ‘negativiteit’. “Ze hoopt dat we ‘wat leuks’ kunnen schrijven, want ‘onverantwoorde uitkeringen komen bij ons niet voor’”, schreef Quote toen.

Beetje negatief

Quote meldt nu dat Nikkie een deel van haar mode-imperium N-Brands verkoopt aan een investeerder, ‘waarschijnlijk tot haar opluchting’. “In 2022 vertraagde namelijk de omzetgroei van hun kledingimperium van bijna 16 procent naar krap 5 procent en daalde de jaarwinst van 5,8 miljoen euro naar 4,3 miljoen euro.”

Nikkie laat weten blij te zijn dat de investeerder gaat helpen met ‘het verder professionaliseren van onze organisatie en het internationaal neerzetten van onze merken’. “Verder wil Plessen geen toelichting op de deal geven. Wel appt ze dat ze onze berichtgeving over haar concern de laatste tijd een beetje negatief vindt.”

Liefde voor Nikkie

De modedeskundige van RTL Boulevard vindt dat er meer positiviteit op zijn plaats is. “Wij hebben vorig jaar zo’n mooi jaar gehad. We zijn ondanks Covid nog steeds gegroeid en ondanks de gedwongen winkelsluitingen in januari en februari nog zo’n topresultaat. Dat doen er maar heel weinig in onze branche.”

Quote-baas Paul van Riessen schrijft op X: “Nikkie Plessen is een van de weinige vrouwen op onze jaarlijkse overzicht van de 100 succesvolste ondernemers onder de 40. Alleen daarom al houden we bij Quote van haar. Maar kennelijk wordt die liefde niet altijd gevoeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen verwart kritische berichtgeving met negativiteit. Typisch BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen