Jandino Asporaat ziet cijfer voor kiptent plots stijgen: ‘Hoe kán dat?’

Jandino Asporaat ziet het cijfer dat zijn kiptent krijgt op Google Maps plots fors stijgen. Heeft hij een trollenleger ingezet? RTL Boulevard vraagt het hem. “Nee, nee, nee”, zegt de komediant.

Jandino Asporaat © RTL

Er is iets merkwaardigs aan de hand met de kiptent van Jandino Asporaat. FC Kip, zoals de zaak heet, had gisteren in de ochtend nog een 3,3 op Google Maps – even daarna was het zelfs een 3,2 – maar na de berichtgeving daarover steeg het cijfer in een tijdsbestek van enkele uren plotseling naar een 4,2. Jandino ging in no time van 84 naar 286 reviews.

Trollenleger?

Jeroen Kijk in de Vegte, de voice-over van RTL Boulevard, vindt het heel merkwaardig. “Hoewel het eerder een hele kippenkluif blijkt te zijn om recensies binnen te harken, gaat het restaurant vandaag binnen een paar uur van maar 3 sterren naar ruim 4 sterren”, zegt hij in de showrubriek op RTL 4.

Verslaggever Aran Bade besluit om naar de kiptent te gaan en het Jandino op de man af te vragen. Is er een trollenleger ingeschakeld? “Hoe kan dat? Heb jij hier iedereen gevraagd: joh, zet even een review erop?”

Jandino ontkent

Jandino ontkent dat stellig. “Nee, nee, nee. Judeska (een van zijn typetjes, red.) heeft even van zichzelf af gebeten en de reacties… Mensen hadden zoiets van: ja, vertel het ze! De negativiteit, hè… Die is voor even. Maar al deze blije gezichten, dat is blijvend.”

Wat vindt Jandino van de massale kritiek dat zijn eten niet lekker zou zijn en ook nog eens veel te duur? “Er zullen echt wel mensen zijn die zeggen: ‘Het is te zout’, maar dat is vrij aan iedereen. Qua prijs: wij zijn echt de goedkoopste van állemaal.”

Slechte reviews

De slechte recensies zijn volgens Bridget Maasland niet te missen. “Jandino’s restaurant FC Kip is nog maar twee weken open en nu al razendpopulair, maar wie een blik op de online reviews werpt, ziet dat die niet allemaal even mals zijn. Van ‘niet kakelvers’ tot ‘te duur’; werkelijk waar alles komt voorbijgevlogen.”

Aran besluit om het zelf te gaan proeven. “Het zou te zout zijn, te duur, de milkshakes te dun. We gaan de proef op de soep nemen.”

Wat het oordeel van Aran is? “Lekker crunchy!”, zegt hij. Terwijl Jandino naast hem zit.

Fragment

Jandino’s reactie op de slechte reviews:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaats kiptent opeens van een 3,3 naar een 4,2. Zit een kipluchtje aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen