Marco Borsato’s vijfde rotkerst op rij: ‘Herstelbetalingen? Door wie?’

Marco Borsato had alles wat zijn hartje begeerde: het kerstfeest was voor hem altijd één groot familiefeest. Maar nu viert hij alweer zijn vijfde rotkerst op rij. “Herstelbetalingen? Wie?!”

Marco Borsato © YouTube

Met kerst kon Marco Borsato altijd ontzettend uitpakken: voor iemand met zóveel geld was eigenlijk niets te gek. Maar nu is alles anders. Nou ja, dat is het al een half decennium. Eerst zat hij te grienen onder de kerstboom vanwege zijn burn-out, toen waren er al die verhalen over vreemdgaan en nu zit hij al jaren met die ernstige misbruikbeschuldiging.

Kerst achter tralies?

Hoe moet het verder met Marco? Kan hij volgend jaar eindelijk eens normaal kerst vieren? Of viert hij dan kerst achter de tralies? De tijd zal het uitwijzen, maar niet iedereen heeft evenveel geduld. Connie Witteman oppert, nog voordat er een rechtszaak heeft plaatsgevonden, dat er zo snel mogelijk herstelbetalingen moeten komen.

Radiogrootheid Erik de Zwart denkt dat dat een utopie is. “Tja, wie moet dat dan betalen?”, vraagt hij zich af in de Weekend. “Misschien dat Connie een duit in het zakje kan doen, haha! Er bestaat geen geldpotje voor dit soort kwesties, nee. Natuurlijk niet. Je bent als artiest gewoon zzp’er, iemand die uiteindelijk zijn eigen broek op moet houden.”

Buitenproportioneel

Als artiest kan hij nergens aanspraak op maken, legt Erik uit. “Dus hij is ook nog eens financieel zeer geraakt. En buitenproportioneel, in mijn ogen. Ik hoop echt dat hij genoeg geld heeft om dit te overleven én een eerlijke kans krijgt om weer met zijn carrière verder te gaan.”

Aan de andere kant: in een vak waarin alles draait om imago is dit toch gewoon een normaal bedrijfsrisico? Bovendien heeft Marco jarenlang miljoenen verdiend. “Ja, maar zo kinderachtig zijn we bijna altijd in Nederland, om vooral mensen iets te misgunnen uit jaloezie. Totale onzin. Hij heeft altijd hard gewerkt voor zijn geld.”

Onder de radar

Erik, die overigens wel vindt dat Marco zich koest moet houden tot er een uitspraak ligt, leeft mee met de zanger. “Zijn carrière is verruïneerd natuurlijk. De voorzitter van zijn fanclub heeft nog wel wat herstelwerk te verrichten. En natuurlijk, als Marco Borsato iets gedaan heeft wat niet kan, moet hij daar verantwoording voor afleggen.”

Hij besluit: “Maar om iemands hele carrière naar de klote te helpen, dat gaat mij te ver.”

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen! 🎄

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gunt u Marco Borsato het herstel van glorietijden of denkt u dat hij niet helemaal in de haak is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen