Leonie ter Braak pissig na recensie: ‘Alex Mazereeuw, je bent zuur!’

Leonie ter Braak haalt hard uit naar Alex Mazereeuw, een rising star in de wereld van de tv-deskundigen. Ze vindt de Volkskrant-journalist heel flauw. “Je geef ons een heel zure één ster!”

Leonie ter Braak en Alex Mazereeuw © RTL

Er draait een of andere nieuwe film voor tieners in de bioscopen, De Tatta’s 2, en ook Volkskrant-recensent Alex Mazereeuw is even komen kijken. Bagger, vindt hij het. “Voor iedereen die iets meer, of überhaupt íéts verlangt van een film, is De Tatta’s 2 toch vooral meer van hetzelfde niets”, schrijft hij in de krant. Eindoordeel? Eén ster.

‘Zure één ster’

Nou, dat vindt Leonie ter Braak dus helemaal niet leuk. Zij speelt een rol in die film en vindt Alex, ook bekend van zijn optredens in RTL Boulevard, heel erg zuur. “Er gaat iets gruwelijk mis. De mensen gaan er en masse heen in de bioscoop en ook deze weer één ster in de Volkskrant”, legt Renze Klamer haar gisterenavond voor in zijn talkshow Renze.

Leonie daarop aangebrand: “Ja, maar de Volkskrant heeft traditiegetrouw één ster gegeven, dus dat biedt weer heel veel hoop. Dat wordt weer een knaller, jongen. NRC gaf vorig jaar eerlijk gezegd vier sterren. Daar was ik ook best wel verbaasd over, van: NRC geeft vier sterren. De Volkskrant gaf een hele zure één, en dat mag hè? Geen probleem.”

Moeite genomen

Eigenlijk snapt Leonie er niets van dat Alex toch weer naar die film is gaan kijken. “Ik vind het ook wel grappig dat ze weer de moeite hadden genomen om te komen en toch weer een heel stuk te schrijven en een ster te geven.”

Renze: “Hoe verklaar je dat enorme verschil in beleving?”

Leonie: “Nou, je moet niet met de hoofdletter K van grote Kunst naar de bioscoop gaan voor De Tatta’s. Het is de k van misschien wel een klein beetje een klucht, hè. Het is soms zelfs tegen het absurdistische aan deze film. Alleen maar lachen, heel veel lol.”

Niet gelezen

Waarom Alex dan toch één ster heeft gegeven? Leonie weet het niet; zijn zure sterrenfestival boeit haar niets. “Ik heb het stuk eigenlijk niet gelezen, moet ik heel eerlijk zeggen.”

Leonie vindt de beoordeling van de Volkskrant zuur, maar haalt haar neus op voor de inhoudelijke argumenten. Ook wel een beetje zuur…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leonie ter Braak reageert nogal zuur op een zure recensie. Pot verwijt de ketel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen