Johan Derksen is rechts, maar op welke partij stemt zijn dochter?

Johan Derksen heeft bij de verkiezingen op de rechts-conservatieve partij van Pieter Omtzigt gestemd, maar hij springt ook vaak in de bres voor Geert Wilders. Hoe zit dat met zijn dochter?

Johan en Marieke Derksen © Instagram, SBS 6

Het is geen geheim dat Vandaag Inside een rechts-conservatief karakter heeft. De mannen aan tafel zijn uitgesproken rechts en Johan Derksen haalt regelmatig vlijmscherp uit naar alles wat naar links neigt. Hoe zit dat eigenlijk met zijn eigen dochter? Is zij ook een rechts-conservatief of juist niet en knettert het bij hun familiebijeenkomsten?

Linkse stemmer

Volgens Marieke Derksen, de dochter in kwestie, is zij juist links-progressief. “Denk dat ik voor de sfeer tijdens het kerstdiner maar niet moet beginnen over mijn stem op Rob Jetten…”, grapt ze op X.

Marieke is dus een D66-stemmer. Is ze onlangs bekeerd of stemt ze altijd al links? “Vorige keer heb ik PvdA gestemd.”

Ze deelt dus niet het gedachtegoed van haar vader. “Ben opgevoed door de man en stem al mijn hele leven links. Ook dit jaar weer.”

Land van Derksen

Na de grote verkiezingsoverwinning van Geert Wilders riep komediant Raoul Heertje in de talkshow Khalid & Sophie dat we ‘het land van Johan Derksen’ zijn. Marieke: “Viel van mijn stoel! Laat je niet zo beïnvloeden door meninkjes. Tenminste, dat heb ik van hem geleerd.”

Ze komt steevast voor haar vader op. “Nou, het is niet eens opkomen. Kan hij prima zelf. Maar kiezers neerzetten als nitwits die ieder meninkje volgen vind ik nogal neerbuigend.”

‘Ik mis Rutte’

Een ander groot verschil met haar vader is dat Marieke inmiddels al opkijkt tegen een land zonder Mark Rutte als minister-president. “Niet mijn partij, niet mijn politieke kleur. Maar als premier mis ik Mark Rutte nu al. Ik vrees dat we de man nog erg gaan missen…”

Is ze al onterfd door Johan? “Volgens mij gaat alles naar hondjes. Kan ik mee leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De vrouw van Gijp, de dochter van Derksen... Waar blijven de familieleden van Genee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen