‘NPO 1 moet dagelijks coronajournaal gaan maken’

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, zou het goed vinden als er tijdens deze crisis van enorme proporties een dagelijks coronajournaal wordt uitgezonden op NPO 1. Dat laat ze weten in een tweet op Twitter. De coronacrisis is ontzettend ingrijpend, maar dat wordt niet weerspiegeld door de programmering op televisie, vindt Marieke. “Okay, ik ben een beetje een nieuwsjunk. Maar volgens mij is deze hele coronatoestand het meest ingrijpende nieuwsfeit in mijn leven“, zo legt ze uit.

Je zou dan verwachten dat er wat meer coronatelevisie is, aldus Marieke. “Waarom is er niet iedere dag een coronabulletin op de NPO? Cijfers, duiding, informatie, dat is toch de functie van de NPO?

Sommige van haar volgers zien dat ook wel zitten. Zo zegt Dark: “De uitzending plannen zoals bijvoorbeeld rond het tijdstip de wekelijkse cijfers bekend worden. Een persconferentie van de MP en de specialisten ook aanwezig is inclusief er een uitleg is door landkaart, grafieken en tabellen. Geheel uitzenden niet doorverwijzen naar website.

Chris vindt het juist een heel slecht plan: “Pff, alsjeblieft zeg. Ik deel deze wens voor méér berichtgeving omtrent corona absoluut niet. Al mijn podcasts gaan er ook al over. Overal op TV, bij elke talkshow, wordt het tot in den treure besproken. Zonder de ernst te bagatelliseren, ik hoef het echt niet nóg meer te zien.

Zelf vindt Marieke vooral dat mensen bewust gemaakt moeten worden. Zelf is ze een groot voorstander van het dragen van mondkapjes. “Ik ben voor mondkapjes en vind dat mensen er niet zo over moeten zeuren. Het lijkt me een kleine moeite, gebruik ze al maanden in het OV.

Foto: Instagram

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen