Tina Nijkamp vergelijkt Gordon met André Hazes jr. en Rob Kemps

Wat heeft Gordon gemeen met zijn collega’s André Hazes jr. en Rob Kemps? Ze zijn impopulair, kunnen slecht tegen kritiek én krijgen nu een draai om hun oren van Tina Nijkamp.

Tina Nijkamp en Gordon © RTL, SBS

Tina Nijkamp, oud-zenderbaas van SBS 6, hoort her en der gefluister dat er interesse zou zijn in een revival van Joling & Gordon over de Vloer, maar ze gelooft er geen bal van. Gerard Joling heeft er niets bij te winnen, Talpa ligt met Gordon overhoop en RTL-baas Peter van der Vorst heeft aan de helft van dit duo al zijn handen vol.

Gordon te duur

Als ze zelf nog zenderbaas was geweest, dan zou Tina absoluut hebben geweigerd. “De kans op een kijkcijferhit is minimaal”, legt ze uit in De Telegraaf. “Achttien jaar en zoveel ruzies later, zou het gewoonweg niet meer ECHT bij de kijker overkomen. (…) Te nep.”

En Gordon contracteren als solopresentator dan? “Gordon heeft al vele jaren geen kijkcijferhits gepresenteerd en hij maakt veel te graag ruzie met iedereen. En dan is Gordon ook nog eens duur.”

Zelfspot

Wat de 55-jarige Gordon moet kosten? Volgens Tina pakte hij bij SBS 6 maar liefst negen ton per jaar. En dat heeft hij láng niet opgeleverd, benadrukt ze. Wat dat betreft ligt Gerard volgens haar veel beter in de markt. “Gordon mist iets heel belangrijks wat Gerard wel heeft. Dat is namelijk zelfspot.”

Dat is in 2023 dé belangrijke succesfactor gebleken, aldus Tina. “Sterren als Rob Kemps en André Hazes verloren flink aan populariteit omdat ze zichzelf heel serieus nemen, slecht tegen kritiek kunnen en eigenlijk nooit om zichzelf kunnen lachen. Daarentegen floreren de sterren die wel zelfspot hebben.”

Beau en VI

Tina doelt op sportieve tv-sterren als de mannen van Vandaag Inside – die niet wild om zich heen slaan als Even Tot Hier een grapje over hen maakt – en Beau van Erven Dorens, die het ruiterlijk toegeeft als Evert Santegoeds gelijk heeft en hij niet. Een Gordon die sorry zegt tegen Evert? Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen…

Toch kan Goor wel een vleugje Beau gebruiken, besluit Tina. “Het zou hem zeker helpen weer succesvol te worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sterren zonder zelfspot snijden zichzelf in de vingers, denk aan Gordon, Samantha Steenwijk. Natuurlijke selectie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen