Martien Meiland keihard geweigerd door dochter Johan Derksen

Martien Meiland is keihard gedist door Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen. Het plan was dat zij de bestseller Martien zou gaan uitgeven, maar ze liet opeens niets meer van zich horen.

Marieke Derksen en Martien Meiland © Twitter, RTL

Jan Dijkgraaf, de biograaf van Martien Meiland, is eind 2019 op bezoek gegaan bij Marieke Derksen om te praten over het uitgeven van de biografie. Zij staat namelijk aan het roer van Inside, de uitgeverij van bestsellers als Gijp en Kieft. Aanvankelijk wilde ze het boek Martien ‘dolgraag’ uitgeven. “Maar toen werd het stil.”

Marieke weigert Martien

Waarom zei Marieke ineens niets meer? “Mariekes uitgeverij Inside is een dochter van uitgeverij Overamstel en de hoogste baas van de daar dankzij bestsellerauteurs als Saskia Noort en Kluun iets belangrijker dochter Lebowski (…) zorgde dat zij een verbod kreeg om een boek uit te geven waarvan ik de schrijver was”, schrijft Jan in zijn column.

De rest is geschiedenis: Jan en de Meilandjes hebben het boek in eigen beheer uitgegeven en zijn daarmee spekkoper. “Vanavond is in het programma M bij Margriet van der Linden de bekendmaking van de winnaar van de NS Publieksprijs. We zitten daar aan tafel tegenover Marieke Derksens vader Johan, wiens biografie ook genomineerd is.”

Kers op de taart

Johan heeft een gruwelijke hekel aan Martien, die hij een speenvarken noemt. En daarom hoopt Jan extra dat Martien gaat winnen. “Het zou toch wel de kers op onze taart zijn als wij die NS Publieksprijs nog winnen ook, hè? Daarom hoop ik dat vandaag nog veel mensen op jouw boek stemmen. Ik heb namelijk zó’n zin in al die welgemeende felicitaties 😉.”

De uitzending van M begint vanavond om 19.00 uur op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen