Marieke Derksen weigert Hélène Hendriks: ‘Geen zin in bullsh*t’

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, weigert om sidekick te worden van Hélène Hendriks in de talkshow HLF8. “Ik heb geen zin in al die bullsh*t”, zegt ‘de dochter van’.

Hélène Hendriks en Marieke Derksen © SBS 6, Instagram

De floptalkshow HLF8 begint bijna weer aan een nieuw seizoen op SBS 6. Aangezien Johnny de Mol nog steeds in het beklaagdenbankje zit, wordt de presentatie voorlopig overgenomen door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. Het is de bedoeling dat de talkshow in het nieuwe seizoen niet zo saai en inwisselbaar wordt.

Hélène stuurt mail

Hélène heeft namelijk een hele brief gestuurd aan de makers van HLF8, dat wordt geproduceerd door het tv-bedrijf van Jeroen Pauw. “Als we doen wat we deden, krijgen we wat we kregen. Het is lekker cliché, maar het is natuurlijk wel zo. Ik heb inderdaad een mail geschreven”, vertelde ze gisterenavond in Vandaag Inside.

Wat vindt ze dat er met HLF8 moet gebeuren? “Ik vind bijvoorbeeld dat je moet durven om het grote nieuws eens een keertje los te laten en áls je het al behandelt dan moet je het anders behandelen en een andere invalshoek kiezen, maar we gingen met z’n allen achter corona en de oorlog aan.”

Gastenkeuze

Nou, wat een verfrissend plan van Hélène. Dat riep Johnny ook toen hij begon met HLF8, waarna het alsnog avond na avond over corona ging. “Ik snap het wel, want het is groot, maar durf het eens een keer los te laten.”

Hetzelfde geldt voor de gastenlijst, aldus Hélène. “Ik vind dat ook met gastenkeuze. We putten heel erg uit hetzelfde kokertje. Ik denk dat je meer moet kijken naar hoogleraren.”

Marieke Derksen

Hoogleraren en… Marieke Derksen, ‘de dochter van’ die af en toe een mening spuit op Twitter. “Mijn dochter is benaderd als sidekick”, aldus Johan Derksen tegen Hélène.

Hélène: “Ja, dat wilde ik graag, ja, maar ze mag niet, hè? Of ze wil niet?”

Johan: “Nou, het probleem is. Zij zegt tegen mij: ‘Als jij wat zegt daar, dan krijg ik alle bullsh*t op social media over me heen, laat staan als ik zelf wat ga zeggen. Ik heb daar geen zin in.’”

Hélène: “Ja, maar zij is wel iemand met een mening. Dat heb ik ook opgeschreven: als je een sidekick of iemand aan tafel hebt, moet je wel iemand hebben die een beetje body heeft en iets durft te zeggen.”

En Johnny dan?

Tot slot: Hélène heeft er een hobby van gemaakt om het vermeende wangedrag van Johnny te bagatelliseren. Ze blijft roepen dat hij gewoon weer vrolijk terugkeert bij het programma. “Ze willen nog even wachten met Johnny. Het is wel de bedoeling dat hij terug gaat keren, maar ze willen nog wachten op die uitspraak.”

Als Wilfred Genee erop wijst dat die uitspraak ook wel eens negatief kan uitpakken voor Johnny, haalt Hélène haar schouders op. Volgens haar keert Johnny gewoon terug: “Ja, dat is wel de bedoeling. Wij nemen het dan inderdaad twee maanden over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks stuurt lange brief aan makers van HLF8. Gaan de kijkcijfers nu omhoog?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen