IJskoud drama: René Mioch met ambulance afgevoerd bij Freezlab

René Mioch, de filmkenner van Shownieuws, is met een ambulance afgevoerd bij het Freezlab. Daar heeft hij in een vriescabine van -114 graden gezeten. “Ik ben naar het OLVG gebracht.”

René Mioch © SBS

Het was een horrorweekend voor René Mioch: hij nam zondag plaats in een van de vriescabines van het Freezlab in de hoofdstad, en daar is hij heel erg slecht uitgekomen. Zó slecht dat het personeel besloot om een ambulance te bellen, waarna de filmkenner volledig werd doorgelicht in het OLVG. Gisterenavond vertelde hij erover in Shownieuws.

-114 graden

Presentatrice Airen Mylene is blij dat René nog leeft. “Ik ben blij jou hier te zien, want jij hebt een heftig weekje achter de rug.”

René daarop: “Ja, dat klopt. Kijk, als je er net zo goed uit wil zien als deze mannen hier en jij aan tafel, dan wil je daar soms wel eens wat voor doen. Ik heb afgelopen zondag in een vriescabine gestaan en dat is heel goed voor je doorbloeding en energie krijg je daarvan. -114 graden. Eigenlijk weet ik er niks meer van.”

Geheugen kwijt

Hoe bedoelt René dat? “Ter plekke is mijn geheugen weg en de hele zondag is uit mijn geheugen weg, dus ik heb zeven uur niets opgenomen in mijn hoofd.”

Collega Evert Santegoeds: “Je gaat die cabine in en je bent je geheugen kwijt?”

René: “Ja, ik weet eigenlijk niet eens meer dat ik ernaartoe gereden ben enzo. ’s Avonds in de loop van de avond is alles weer teruggekomen. Ik heb ongeveer 25 keer dezelfde vraag gesteld aan mijn familie: ‘Hoe kom ik hier?’ En dan zeiden zij: ‘Met de ambulance.’”

Flauwgevallen

Is René daar flauwgevallen? “Ik ben daar gaan zitten, ik bleef daar lang zitten, dus de mensen die daar werken zijn komen vragen: ‘Gaat het allemaal wel goed?’ En ik wist eigenlijk niks. Zij merkten eigenlijk dat ik helemaal geen herinneringen of iets had. Toen hebben ze een ambulance laten komen.”

Hij vervolgt: “Ik ben vervolgens naar het OLVG gebracht en door een hersenscan en alles heen gegaan. Zij ontdekten heel snel… Je geheugen is blijkbaar een soort ladekast en door de enorme kou is daar gewoon vanaf dat moment niets opgenomen in je geheugen.”

‘Niet meer doen!’

René heeft al ongeveer tien keer eerder in die vriescabine gezeten. “Dat is niet wat je moet doen hoor. Ik ga het niet meer doen in elk geval.”

Hij besluit: “In de kleine lettertjes staat dat er dingen kunnen gebeuren, maar er zit dus duidelijk een risico aan en dat is mij nu duidelijk geworden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René Mioch gaat in een vriescabine van -114 graden zitten. Begrijpt u dat überhaupt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen