Hoe kan Gordon zijn hachje redden? ‘Zeg eens wat vaker sorry!’

Gordon zit voor het eerst in decennia zonder lucratief tv- of radiocontract, omdat mediabobo’s vrezen voor zijn gedragingen. Hoe kan hij zijn hachje redden? “Zeg eens wat vaker sorry!”

Gordon en Victor Vlam © NPO

Niemand had het verwacht, maar Gordon doet het toch echt: hij houdt zijn vertrek van social media consequent vol. En die Insta-exit is echt zijn beste beslissing in tijden. De hoeveelheid negatieve berichtgeving over de tv-ster is zienderogen afgenomen, wat het voor hem makkelijker maakt om een nieuwe start te maken. Of is het daarvoor al te laat?

Beau’s lange carrière

Gordon houdt zich weliswaar koest, maar zodra hij opduikt kan dat emotiecircus natuurlijk ieder moment weer beginnen. Dan weer boos op die, dan weer een sneer aan die. Hoe kan hij zichzelf beteugelen? Eigenlijk zou hij er goed aan doen om een voorbeeld te nemen aan tv-collega Beau van Erven Dorens, zegt opiniedivo Victor Vlam.

De excuses die Beau laatst maakte aan Evert Santegoeds zijn exemplarisch, aldus de mediacriticus. Met een handig filmpje wist de presentator alle kritiek op zijn persoon in één keer te smoren en sterker nog: te keren in iets positiefs. “Dit is denk ik ook een van de redenen waarom Beau zo’n lange carrière heeft in Hilversum.”

Voorbeeld voor Goor

Een goed voorbeeld voor Goor, vindt Victor. “Als ik hem dan vergelijk met iemand als Gordon… Die weigert bijna altijd excuses aan te bieden! Ik heb zoiets van: als Gordon nou wat vaker excuses zou aanbieden, dan zou hij waarschijnlijk nu weer een nieuw televisiecontract krijgen.”

De mannelijke Angela de Jong vervolgt in zijn immer onderhoudende podcast De Communicado’s: “Gordon maakt grove grappen en dat is best oké – dan moet je ook accepteren dat je af en toe te ver gaat – maar als je gewoon ruiterlijk excuses maakt, dan denk ik dat mensen dat gewoon bereid zijn om te accepteren.”

Vijftien flops

Maar Gordon heeft toch ook gewoon last van ál die televisieflops die op zijn naam staan? Victor heeft ze nota bene een keer op een rij gezet. “Ja, die flops zijn wel een groot probleem, maar ik denk ook dat hij onhandelbaar is voor heel veel directies van tv-zenders. Gordon is iemand die een loose cannon is, om het maar zo te zeggen.”

Hij besluit: “Als hij nou gewoon ietsje meer gewoon redelijk probeert te zijn, af en toe probeert te erkennen dat hij een fout maakt, dan denk ik dat veel mensen die scherpe randjes meer zouden accepteren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen