Beau van Erven Dorens diep door het stof, zegt sorry tegen Evert

Beau van Erven Dorens gaat diep door het stof en biedt zijn excuses aan aan Evert Santegoeds. “Jij bent zo’n pitbull op de waarheid en dit keer heb ik me even in de kuiten laten bijten.”

Beau van Erven Dorens en Evert Santegoeds © RTL, SBS

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds heeft echt een verschríkkelijk bitter weekend gehad. Hij had net een paar leuke dagen achter de rug in Londen toen zijn telefoon ineens overstróómde met allerlei boze Beau van Erven Dorens-fans. De presentator had een berichtje op Instagram geplaatst waarin hij de Privé min of meer betichtte van leugenachtigheid.

Beukende Beau

Beau riep dat er niets klopt van het artikel in de nieuwste Privé waarin hij zijn tv-afscheid aankondigt. Dat interview? Nooit gegeven, riep Beau. Nou, daar klopt dus helemaal niets van. Evert is gisteren in zijn podcast Strikt Privé met het bewijs gekomen en op die audiotape zegt Beau wel degelijk dat hij over drie jaar wil stoppen met televisie.

Sportief als hij is gaat Beau nu diep door het stof en wel in een filmpje dat gisteren werd uitgezonden in Shownieuws. Hij grapt: “Normaal luister ik natuurlijk áltijd iedere dag naar die podcast van Evert… Nee, ik heb niet meteen geluisterd. Ik moest eigenlijk de hele dag echt keihard beuken, werken, maar bij mij op de redactie hier hebben ze het wel gehoord.”

‘Ik weet het weer!’

En wat zei die redactie? “Ze keken me toen wel aan en zeiden: ‘Beau, je zit ernaast!’ Ik heb het fragment teruggeluisterd en opeens kon ik het me herinneren en dacht ik: o ja, ik weet het nog heel goed. Het was inderdaad helemaal niet 27 september zoals ik dacht, aan het einde van de RTL-seizoenspresentatie, maar het was gewoon op een vernissage.”

Een vernissage is de feestelijke opening van een kunsttentoonstelling, in dit geval die van Gerti Bierenbroodspot, die kennelijk weer wat kunstwerken af had. “Daar heb ik deze journalist (Ben Holthuis van de Privé, red.) gesproken”, aldus Beau. “Gewoon aan een bar, ik zie het nog gebeuren, een heel aardige vent. En dat was toen.”

Excuses

Dan volgen de oprechte excuses van Beau. “Nou, beste Evert, ik heb zo ontzettend lang met jou gewerkt en ik weet het, jij bent zo’n pitbull op de waarheid en dit keer heb ik me even in de kuiten laten bijten, maar je hebt helemaal gelijk gehad, net als je journalist, dus mijn excuses aan jullie beiden. Toedeloe.”

Evert kijkt er genoegzaam bij. “Nou, klaar, hè? Maar ik wou het toch even gezegd hebben, want het heeft me in het weekend wel beziggehouden, moet ik zeggen.”

Reputatie

Het is voor Evert belangrijk dat dit rechtgezet is. “Want je staat toch mooi voor leugenaar. Daarmee is niet alleen mijn reputatie in het geding, maar ook die van Ben en van het hele blad en van iedereen die bij Privé werkt.”

Hij besluit: “Hij had me namelijk ook getagd in dat bericht, dus ik kreeg al die mail en die fans van Beau op mijn dak. Ik werd er gék van het hele weekend. Maar dit is oké van Beau, dus we kunnen elkaar weer tegenkomen op de gracht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen