‘Gordon bezorgt John de Mol een miljoenenstrop, dit is rampzalig’

Gordon bezorgt John de Mol een miljoenenstrop met het peperdure tv-contract dat hij heeft bedongen bij SBS 6, zegt mediakenner Victor Vlam. “Zestien flops! Dat is best wel rampzalig.”

Victor Vlam en Gordon © Shownieuws

Het is een zeldzaamheid in televisieland: een contract dat maar liefst vijf jaar lang loopt. Gordon heeft er eentje en daardoor is hij in elk geval nog heel 2023 aan SBS 6 verbonden. En daar heeft hij volgens mediakenner Victor Vlam enorm veel mazzel mee, want anders had hij dat contract volgens hem al kunnen inleveren.

900 duizend euro

De 54-jarige Gordon wordt volgens Victor, onder meer bekend van Shownieuws, overbetaald. “Het is een flink contract wat hij heeft, want naar verluidt wordt hij 900 duizend euro per jaar rijker qua vergoeding wat hij krijgt, dus dat is echt een fors contract. Een contract voor vijf jaar is ook echt heel erg zeldzaam in de tv-industrie.”

Het is zo goed als zeker dat dit contract niet verlengd gaat worden, aldus Victor in zijn podcast De Communicado’s. “Ik kan me niet voorstellen dat dat contract verlengd gaat worden. Dat lijkt me echt totáál ondenkbaar, tenzij hij voor een fráctie van dat geld gaat werken, want bijna álles is mislukt de afgelopen jaren bij Talpa.”

‘Niets van over’

Lars Duursma, de co-host van Victor, merkt op dat hij niet eens weet wat Gordon tegenwoordig maakt. “Ik zat mezelf voor deze podcast af te vragen: ken ik überhaupt één programma van Gordon? Ik heb heel lang nagedacht en ik kon er geen verzinnen.”

Victor daarop: “Het grappige is: bij RTL 4 was hij de grote ster, want toen hij daar wegging, werd hij in de pers omschreven als ‘samen met Martijn Krabbé de grootste ster van die zender’. Nou, daar is echt helemaal niets meer van over. Ik denk dat hij zelfs niet eens de grootste ster van SBS 6 is en dat is al een kleinere zender dan RTL 4.”

Vijftien flops

Gordon is onzichtbaar geworden voor de kijker, aldus Victor. “Ik denk dat heel veel mensen de afgelopen vijf jaar niet zo heel veel van Gordon hebben gezien, omdat hij vrij onzichtbaar was bij Talpa. Die programma’s hebben niet gescoord inderdaad.”

Dan noemt Victor een hele waslijst van ‘Gordon-flops’ op, waaronder DanceSing, Dat Verzin Je Niet, Mars tegen Venus, De Gordon tegen Dino Show, Gordon en Patty op zoek naar de eeuwige jeugd, Ik neem je mee, 100 jaar jong, K2 Zoekt K3, It Takes 2, Down the Road, Superkids, 5 tegen 5, Hit the Road en The Cube.”

“Dit zijn vijftien programma’s die in de afgelopen vijf jaar geflopt zijn!”

Recordhouder

Gordon is een recordhouder, aldus Victor. “Ik durf het volgende te zeggen: Gordon is de televisiepresentator die in de geschiedenis van de Nederlandse televisie de meeste flops in die tijd op zijn naam heeft staan. Er is niemand die in vijf jaar tijd zóveel flops op zijn naam heeft staan. Dit is een record dat verbroken is.”

De programma’s zijn allemaal heel verschillend, behalve dat ze Gordon als gemene deler hebben. “Dat maakt misschien ook wel duidelijk, en dat is een vervelende conclusie voor hem, dat de mensen hem een klein beetje beu zijn. Die programma’s scoren niet omdat mensen ook denken: voor mij even wat minder Gordon.”

Miljoenenstrop

Het is evident dat Gordon meer geld kost dan hij oplevert, aldus Victor. “Los van het punt dat hij 900 duizend per jaar kost: al die programma’s zijn ook allemaal duur die gemaakt moeten worden en gepromoot moeten worden. Dit heeft John de Mol letterlijk miljoenen gekost. Hij is echt voor tientallen miljoenen het schip ingegaan met Gordon. Dat is best wel rampzalig.”

Tot slot wijst Victor ook nog op de huidige tv-flop van Gordon, namelijk Kookklunzen. “Dan is de teller opgelopen tot zestien. Zestien flops. Het is echt een record in de Nederlandse geschiedenis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon momenteel meer geld kost dan hij oplevert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen