André van Duin durft nauwelijks mening te geven, wél over Matthijs

André van Duin durft in het huidige tijdperk nauwelijks zijn mening te geven in het openbaar, maar over Matthijs van Nieuwkerk spreekt hij zich wél uit. “Het heeft nu lang genoeg geduurd.”

André van Duin en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

BN’ers zijn bijzonder waakzaam geworden nu we in een tijdperk leven waarin op elke slak zout wordt gelegd. Je ziet ze een stuk minder in talkshows en ze geven überhaupt veel minder talkshows dan voorheen. Zelfs een A-ster als André van Duin, die behoorlijk wat krediet heeft opgebouwd bij het publiek, zegt huiverig te zijn.

‘Je hebt zo ruzie!’

Elke uitspraak wordt tegenwoordig opgeblazen, aldus André. “De mensen mogen wel iets liever voor elkaar worden, zoals Eberhard van der Laan zei. Wat is de maatschappij verhard. Als je wilt oversteken ben je voor fietsers zo ongeveer de vijand”, zegt hij in De Telegraaf.

Het baart André zorgen. “Dat korte lontje van de mensen, is dat nou sinds corona? Daar schrik ik soms van. Je durft ook bijna geen mening te geven of de andere helft van de wereld valt over je heen. Je hebt zo ruzie.”

Wél over Matthijs

André durft wél zijn mening te geven over Matthijs van Nieuwkerk en zijn terugkeer bij RTL. “Matthijs mag van mij terug op tv, het heeft allemaal wel lang genoeg geduurd. Natuurlijk zijn er achter de schermen bij DWDD dingen gebeurd die niet hadden moeten gebeuren, maar ik heb het idee dat hij dat nu zelf ook wel weet.”

Toch zijn er slachtoffers die het Matthijs, én RTL, kwalijk nemen dat hij niet gewoon even wacht op het onderzoeksrapport van de NPO. Maar daar heeft André dus ook geen boodschap aan. Wellicht komt dat omdat hij zelf ook wel eens ontploft. Nou ja, volgens zijn baas Jan Slagter dan.

60-jarig jubileum

Tot slot: André is volgend jaar alweer zestig jaar op tv. Op 24 juni om precies te zijn. Gaat er wat gebeuren? “Wat we eraan gaan doen, geen idee. Vijftig is toen heel groot gevierd met een tv-gala dat Joop georganiseerd had en volgend jaar… Ik ben al blij dat ik er nog steeds ben en dat het zo lekker doorloopt allemaal.”

Je kunt ook niet aan de gang blijven, aldus André. “Ik ga ook mijn zeventigjarig jubileum vieren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke presentator ziet u liever op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen