‘André van Duin, waar werd je nou eigenlijk mee gechanteerd?’

Het bracht vier maanden geleden een schokgolf teweeg: André van Duin onthulde dat hij gechanteerd werd. Die hele rel is inmiddels platgeslagen, maar waar werd hij nou mee afgedreigd?

Yvonne Coldeweijer en André van Duin © RTL

André van Duin maakte de chantagezaak destijds zélf bekend omdat hij de regie in eigen hand wilde houden, voor het geval de chanteur zijn dirt daadwerkelijk op straat zou gooien. Aanvankelijk beloofde André nog te onthullen waar de chantage precies over ging: “Zodra het kan. Wanneer dat is… We hopen misschien volgende week. I don’t know.”

André zwijgt

Uiteindelijk is het daar niet meer van gekomen, ook niet toen de chanteur zichzelf overgaf en zijn excuses aanbood. André wilde niks meer zeggen: “Ik ben een beetje voorzichtig met m’n antwoorden allemaal, want je zegt zo teveel en dan komt het bij allerlei kanalen weer terecht en dan wordt het weer anders uitgelegd.”

De megaster vreesde ervoor dat de chantageroddel hem daardoor alsnóg zou schaden: “De hele wereld luistert mee en alles wat je zegt lees ik binnen vijf minuten weer terug op allerlei kanalen in andere vormen, dus dat moet je niet hebben.”

Yvonne nieuwsgierig

Tot op de dag van vandaag is Yvonne Coldeweijer echter nog steeds nieuwsgierig, geeft ze toe op haar juicekanaal. “Hij heeft toen wel geteased alsof hij het binnenkort ging vertellen, maar dat was natuurlijk nooit het plan.”

Hoezo niet dan? “Er is namelijk altijd iemand die dan hoort waar hij mee gechanteerd werd en denkt: hmm, zal wel kern van waarheid inzitten. Daarom wil ik het nog steeds weten. 🤣”

Alsnog op straat?

Als de chanteur van André zich alsnog meldt bij de media, dan kan hij overigens niet alleen bij de juicekanalen terecht. Omroep Brabant liet weten er óók voor open te staan. “Het is misschien toch interessant is om te kijken wat deze meneer of mevrouw dreef om dit bij André van Duin uit te voeren”, zei hoofdredacteur Renzo Veenstra eerder.

De kans is klein: André besloot na de excuses van de chanteur om geen aangifte te doen, maar daar stond waarschijnlijk wel tegenover dat hij moest beloven om nooit met het verhaal naar buiten te treden.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen