Diederik Ebbinge als nieuwe Matthijs werkt niet: ‘Dit is echt pijnlijk’

Diederik Ebbinge scoort totaal niet als de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk in de dagelijkse eindejaarsquiz Top 2000 a gogo. “Dit zijn echt wakker-lig-kijkcijfers”, legt Tina Nijkamp uit.

Diederik Ebbinge en Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk was vorig jaar maar nét begonnen met de opnames van de Top 2000 à gogo toen de hel losbrak. Er werd halsoverkop besloten om te stoppen met de presentatie, waardoor er een vervanger geregeld moest worden. Dat werd uiteindelijk Herman van der Zandt, maar hij is er dit jaar niet meer bij. Nu is Diederik Ebbinge gecharterd.

Wakker-lig-cijfers

Hoe doet Diederik het? Zijn eerste aflevering was gisterenavond, op tweede kerstdag, niet bepaald in trek. Er keken om 19.00 uur, op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1, slechts 636 duizend mensen naar. “Oef. Dit is toch wel heeeeel erg tegenvallend en dit zijn wakker-lig-cijfers”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

Voor wie? “Voor zowel Diederik Ebbinge, Leo Blokhuis en de NTR”, zegt Tina. “Hoe slecht het is? Ahum… Vorig jaar noteerde Herman van der Zandt met zijn eerste aflevering op 26 december maar liefst 440 duizend kijkers meer: 1,073 miljoen. Meer dan een miljoen dus!”

‘Heel erg pijnlijk’

Wat een ramp, aldus Tina. “Niet alleen pijnlijk voor Diederik, maar ook voor Matthijs. Top 2000 a go go was toch 20 jaar lang zijn ‘kindje’. Of zou hij deze score juist helemaal niet erg vinden? Zelf scoorde Matthijs op NPO 3 met de eerste aflevering van dit programma ongeveer even hoog als Diederik nu op NPO 1.”

En dat maakt deze Diederiks score ‘des te pijnlijker en wranger’, zegt Tina. “Want op het ‘grote’ NPO 1.”

Top 2000-koning

Het was vorig jaar de eerste keer dat de Top 2000 a gogo werd uitgezonden op NPO 1. Daarvoor was het te zien op het kleinere NPO 3. Matthijs scoorde de afgelopen jaren op die zender 605 duizend kijkers (2021), 635 duizend kijkers (2020) en 819 duizend kijkers (2019).

“Hoe dan ook: niet Matthijs, niet Diederik, maar Herman blijkt dus de Top-2000-tv-koning.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen