André van Duin minder vaak op tv? ‘Heel Holland Bakt halveren!’

Wordt de André van Duin-show Heel Holland Bakt een stukje exclusiever? Als het aan Tina Nijkamp ligt wel. De kijkcijferautoriteit raadt Omroep MAX aan om een jaartje over te slaan.

Heel Holland Bakt © Omroep MAX

Het is volgens Tina Nijkamp iets dat evident blijkt uit de kijkcijfers: de afgenomen interesse in Heel Holland Bakt. Het programma van André van Duin is geliefd, maar overkill ligt volgens haar op de loer. Je kunt dit iets beter doseren, net zoals bijvoorbeeld Boer Zoekt Vrouw of Maestro, legt de voormalig zenderbaas van SBS 6 uit in Tina’s TV Update.

Te vaak op tv

André praatte afgelopen zondag de grote finale van Heel Holland Bakt aan elkaar en dat stelde toch een beetje teleur, aldus Tina. “Dat was toch wel een beetje teleurstellend bekeken hoor, vond ik. 2,3 miljoen kijkers. Natuurlijk is dat heel veel, maar vergeleken met vorig jaar… Toen was het 3,1 miljoen kijkers lineair… Dus ja…”

Waar ligt het aan? “De hype was er ook niet, vond ik, dit seizoen. Ik had het idee, maar goed, dat kan persoonlijk zijn, dat het niet heel erg leefde. Ik denk toch wel dat het misschien te vaak op televisie is.”

‘Sla jaar over’

Het is beter als André en zijn team een jaartje overslaan, aldus Tina. “Het zou misschien ook wel goed zijn om dit programma niet elk jaar te doen, maar net als Maestro eens in de twee jaar. Dan hou je het ook een beetje fris, want het is nu ook al het elfde seizoen… Zo’n winnaar is dan ook minder belangrijk.”

Eigenlijk verliest het programma daardoor aan prestige, legt ze uit. “Het wordt dan minder bijzonder om zo’n serie te winnen. We gaan nu eerst de BN’er-special zien met de kerst en daarna zal wel weer een reguliere serie starten, maar wellicht is het handig om een jaartje over te slaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen