André van Duin straks net als Matthijs ten onder? ‘Hij ontploft óók!’

Dreigt André van Duin straks net als Matthijs van Nieuwkerk kopje onder te gaan? Volgens Joop van den Ende heeft hij namelijk ook last van fikse ontploffingen. “En Simone Kleinsma ook.”

Matthijs van Nieuwkerk en André van Duin © NPO

Hé, dat is opvallend: Joop van den Ende gooit in één zucht even zijn grote coryfeeën voor de bus in een interview met het AD. De musicamiljardair spreekt hierin onder meer over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. “Ik heb vier, vijf keer met hem gesproken over wat er is gebeurd. En over hoe het nu met hem gaat”, onthult hij in de krant.

Ontsporende BN’ers

Die gesprekken gaan over het nieuwe normaal qua omgangsvormen op de werkvloer. “Natuurlijk, juist daarover. Wat is er fout gegaan? Wat heeft hij ervan geleerd? Ik zie hem als een inhoudelijk leider die bij De Wereld Draait Door voor een groep mensen stond, een kunstenaar. En daar staat een organisatorisch leider boven, de werkgever.”

Hij vervolgt: “En te allen tijde is de werkgever verantwoordelijk voor het ontsporen van talent. Denk je dat Simone Kleinsma altijd aardig is? En André van Duin dan?”

‘André ontploft ook’

Wát?! De André die rustig op een bootje met Janny van der Heijden door de grachten vaart? Die de hele tijd in die baktent staat te tutten? Die is dus achter de schermen met deegrollers aan het gooien?!

Joop: “Hij is vaak de liefste persoon ter wereld, maar als een flesje dat essentieel is in een bepaalde scène voor de derde keer niet op de juiste plek staat, dan ontploft hij ook.”

Matthijs terug?

En daar is volgens Joop helemaal niets mis mee. Ook het wangedrag van Matthijs vindt hij overdreven. “Ik vind dat hij zo gauw mogelijk weer het scherm op moet. Maar hij heeft tijd nodig. Ik ben er zeker van dat hij terugkeert en ik hoop zo snel mogelijk. Maar weet wel: hij komt anders terug, hij heeft er van geleerd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André van Duin die ontploft op de werkvloer: grensoverschrijdend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen