Özcan Akyol: ‘Media zijn heel bang voor achterban Pieter Omtzigt’

Özcan Akyol heeft het idee dat journalisten en de media in het algemeen relatief mild zijn voor Pieter Omtzigt, omdat ze bang zijn voor zijn achterban. “Vandaar de soft approach.”

Özcan Akyol en Pieter Omtzigt © SBS, NPO

Pieter Omtzigt is bij veel mensen geliefd als politicus, omdat hij bij hen vertrouwen wekt. De leider van de nieuwe politieke partij NSC is een beetje het tegenovergestelde van minister-president Mark Rutte, die een heel glad imago heeft. Op dit moment gaat hij nek aan nek met de partij van de premier, de VVD.

‘Omtzigt-adoratie’

Een briefschrijver van de VARAgids, ene meneer Tom, vindt dat de politicus niet hard genoeg wordt aangepakt door de media. “Ik erger me dood aan hoe verschillende media Pieter Omtzigt met fluwelen handschoenen aanpakken. Het is alsof de Messias zelf in Nederland is neergestreken om ons politieke landschap te redden.”

Tom wil van de beheerder van de brievenrubriek, Özcan Akyol, weten hoe hij daar tegenaan kijkt. “Begrijp jij waar deze adoratie vandaan komt?”

‘Ze zijn bang’

Özcan heeft wel een idee hoe dat komt, antwoordt hij. “Die man heeft naturlijk veel gedaan voor de ouders van het toeslagenschandaal en Mark Rutte wilde hem toen keihard naaien met een functie elders. Hij is goed ingelezen en koketteert met zijn parate kennis.”

Hij vervolgt: “Ik denk om eerlijk te zijn dat journalisten niet zozeer bang voor hém zijn, maar wel voor de supporters die idolaat achter hem aanlopen. Ze hebben bewondering voor hem. Als je kritiek uit, krijg je ze achter je aan. Vandaar de soft approach.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De VVD en NSC gaan nek aan nek. Wie ziet u liever als premier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen