Inflatie raakt Patty Brard: ‘Ik kan niet meer naar groentejuwelier’

Denkt er ook wel eens iemand aan Patty Brard nu de prijzen overal keihard zijn gestegen? Haar hele leven staat op zijn kop door de inflatie. “Ik haal geen salade meer bij de groentejuwelier.”

Patty Brard © SBS 6

Het heeft iets hilarisch: er is in Amsterdam-Zuid een groentewinkeltje waar alle BN’ers opzichtig hun groente en fruit kopen, omdat het daar zo belachelijk duur is. Of het nou appels, peren of aardbeien zijn: alles is minstens twee keer zo duur, puur om de sterren het idee te geven dat ze iets exclusiefs kopen. En dan hopen dat iedereen in de buurt het ziet.

Koelkast Patty is leeg

Waar we dan aan moeten denken? “Aardbeien zijn 7 euro voor een doos van de zogenaamde goedkopere soort. Ik heb de high-end aardbeien gepasseerd die 12 euro per container waren. Locals noemen het de ‘vegetable juwelier’ vanwege de prijzen”, legt mevrouw Laura uit in de reviewsectie van Maps.

En als je dorst hebt? Dan kun je ‘een klein flesje kokoswater’ kopen voor 7 euro, aldus meneer Felix. Hartstikke leuk en aardig allemaal, maar Patty Brard kan hier dus gewoon niet meer winkelen door de gestegen kosten: “Ik wilde eigenlijk niet op eten besparen, ik vind dat je koelkast altijd vol moet zijn. Maar dat is vandaag de dag ook een luxe.”

Niet meer naar juwelier

Hoe lost Patty dit op? Ze vervolgt in de Weekend: “We halen geen verse jus d’orange en salade meer van de groentejuwelier, want die prijzen zijn ook absurd! Het leven is erg duur geworden.”

Wat verschrikkelijk allemaal. En tanken is ook al niet meer te doen, vervolgt Patty. “Ik vind álle kosten tegenwoordig niet normaal meer. Een volle tank is inmiddels gauw tussen de 80 en 100 euro! Ik wil eigenlijk een elektrische auto, maar aan de andere kant moet het ook maar kunnen. We hebben net een nieuw huis, we hebben ons huis op Ibiza…”

Luxe producten

We horen het al: het leven is zwaar voor Patty. Vandaar dat we haar de hele tijd in pantersokken op Kruidvat-posters zien staan. Hoe komt ze deze moeilijke tijden door? Door te bezuinigen. “Op de luxe producten. Ik kwam laatst Ruth Jacott tegen, zij had een heel lekker luchtje op. Bleken dat twee parfums door elkaar.”

Belachelijk, vindt Patty dat. “Dan ben je een paar honderd euro kwijt en dan ben je nog niet eens onder de douche geweest! Ik doe dat niet meer.”

Pray for Patty.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u een klein doosje 'high end' aardbeien van 12 euro aanvaardbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen