Claudia de Breij pissig, zet Diederik Ebbinge neer als baantjespikker

Claudia de Breij ergert zich behoorlijk aan het uitwissen van Matthijs van Nieuwkerk. Hij is in vrijwel al zijn programma’s genadeloos vervangen. “Het heeft toch iets potsierlijks.”

Claudia de Breij en Diederik Ebbinge © NPO, Wim Kluvers

Een misstap begaan bij de NPO? Dat komt je héél duur te staan, hebben Matthijs van Nieuwkerk en Tom Egbers ontdekt. Tom is geruisloos definitief aan de kant gezet bij Studio Sport Eredivisie en ook Matthijs wordt steeds verder uitgewist. Hij was in de meeste programma’s al vervangen, maar nu raakt hij ook zijn kindje Top 2000 A Gogo definitief kwijt.

Baantjespikker

De nieuwe presentator van die feestelijke muziekquiz? Diederik Ebbinge. “Ik was redelijk verbaasd door het telefoontje. Maar ik vond het natuurlijk meteen hartstikke leuk en heb meteen ‘ja’ geroepen”, reageert hij.

Een baantjespikker, lijkt Claudia de Breij hem te vinden. Zij verzet zich in haar VARAgids-column nadrukkelijk tegen het volledig uitwissen van Matthijs. “Mag Matthijs van Nieuwkerk al van de reservebank? Welk onderzoek moet er nu nog precies worden afgewacht en waarom duurt het zo lang?”

Potsierlijk

Claudia vindt het ongemakkelijk dat er allerlei tv-collega’s opstaan om Matthijs’ programma’s in te pikken. “Hoe terecht de beschuldigingen ook zijn, zijn spijt is ook nadrukkelijk geuit.”

Ze vervolgt: “En – tenzij de slachtoffers dat onvoldoende vinden (zij hebben als enigen echt recht van spreken) – het krijgt toch iets potsierlijks, dat Patrick Lodiers nu The connection presenteert en Diederik Ebbinge het Top2000 Café ingaat. Dat laatste is van metaniveau waar Promenade een puntje aan kan zuigen.”

K*tcultuur

Het DWDD-schandaal is volgens Claudia goed geweest, maar we moeten volgens haar ook niet overdrijven. “Ik ben dolblij dat die hele Hilversumse kutcultuur van blaffen (en erger) tegen mensen die voor je werken eindelijk aan de kaak wordt gesteld, en dat dat nu eens serieuze gevolgen heeft, maar hoelang moeten die duren?”

Lang, kennelijk. “Matthijs zit nog thuis.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen