Rutger hekelt Khalid & Sophie: ‘Geen woord over aanval op Baudet’

Rutger Castricum vindt het een grove schande dat Khalid & Sophie het nieuws over de tweede aanval op Thierry Baudet negeert. “Ongelofelijk. Het lijkt wel een bewuste keuze.”

Rutger Castricum, Khalid & Sophie en Thierry Baudet © SBS, NPO

De omstreden politicus Thierry Baudet is voor de tweede keer in korte tijd aangevallen in het openbaar. Hij is in een Gronings café op zijn hoofd geslagen met een bierfles. Het nieuws kwam gisteren vlak voorafgaand aan het EenVandaag-verkiezingsdebat naar buiten. Direct na afloop van dat debat, een uur later, begon Khalid & Sophie.

Rutger boos

Om onduidelijke redenen heeft Khalid & Sophie geen enkele aandacht besteed aan het nieuws. De uitzending werd geopend met een lang betoog van Raoul Heertje, die letterlijk bijna moest huilen vanwege zijn onvrede over het tv-debat dat vlak ervoor te zien was. Ongelooflijk, vindt Vandaag Inside-ster Rutger Castricum het.

Rutger kan het niet geloven. “Khalid & Sophie. Eerste vraag: Raoul, ben je nog zwevende kiezer? Die vervolgens bijna gaat huilen om het niveau van het debat. Er is een politicus aangevallen. Wat een tergend slechte journalistiek dit”, schrijft hij in een boos bericht op X.

‘Dit is bizar’

Khalid & Sophie heeft zich in de ogen van Rutger gediskwalificeerd. “Met opgewarmde prakken een debat nabespreken. Ongelofelijk. Het lijkt wel een bewuste keuze van de (eind)redactie om de aanval op een politicus in de opening te negeren. Of ontgaan? Bizar. Zo’n programma verdient toch een journalistiek onafhankelijke host?”

Zanger Tim Knol reageert daarop: “Wonderlijk…”

En onderzoeksjournaliste Kim van Keken: “Nog geen woord inderdaad over aanval op Baudet. Hoe kan dat?”

Verafschuwing

Er werden in de uitzending van Khalid & Sophie veel zorgen geuit over de opmars van rechts. De PVV van Geert Wilders is in de peiling van Maurice de Hond nu de grootste partij, samen met de VVD.

Ton F. van Dijk, onderzoeksjournalist en voormalig baas van NPO 1, twittert: “Bij Khalid & Sophie verafschuwen de aanwezigen de uitkomst van de peiling. Niemand lijkt zich af te vragen: waarom steunen zoveel mensen een politicus als Wilders? En vooral: wat heeft de gevestigde orde dan verkeerd gedaan?”

Wierd pissig

Wierd Duk, de rechts-conservatieve sterjournalist van De Telegraaf, is geërgerd. “Zo teleurstellend ook dat Jeroen Pauw die vraag niet aan de orde stelde. Hij is überhaupt de enige die niet per se afkeer voelt naar Jan Modaal aan die tafel. Het was allemaal weer van een dédain naar de gewone man, echt niet te filmen. Dat wordt een harde boemerang.”

Ton: “Het is een bubbel die je in zeker zin kunt vergelijken met Ongehoord, alleen andere principes dan, maar mechanismen lijken op elkaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen