Albert Verlinde: ‘Waarom dumpt Linda de Mol hem niet? Ze is 59!’

Albert Verlinde heeft er wel begrip voor dat Linda de Mol ondanks alles gewoon weer in bed ligt met Jeroen Rietbergen. “Ze is eind vijftig. Dan wil je niet weer opnieuw beginnen.”

Linda de Mol en Albert Verlinde © SBS

De beslissing van Linda de Mol om gewoon bij Jeroen Rietbergen te blijven, ondanks dat hij wordt vervolgd wegens verkrachting, kan niet bij iedereen op begrip rekenen. Maar hoe denkt Albert Verlinde daarover? Wilfred Genee vraagt het hem op BNR Nieuwsradio: “Begrijp jij dat Linda de Mol weer een relatie heeft met Jeroen Rietbergen? Snap jij dat?”

Albert appt Linda

Albert reageert ongemakkelijk. Hij heeft zijn vreemdgaande vent immers ook weer in genade genomen, al was er bij Onno Hoes natuurlijk geen sprake van mogelijk strafbare feiten. “Hehe. Ik denk dat ik weet waarom je de vraag stelt, maar ik… Ja, weet je, het is haar leven, hè? Daar kunnen we met z’n allen wat van vinden, maar het gaat om jóu.”

En in dit geval dus om Linda. “Het gaat om jóuw geluk en als jij vindt dat die persoon je niet zó levenslang beschadigd heeft dat je die nooit meer wil zien of dat je niet meer wil samenwonen, dan is het toch aan jou om het te doen? Ik heb Linda ook wel eens geappt van: ‘Doe je eigen ding wat de mensen er ook van vinden verder.’”

‘Dankjewel’

Wilfred is nieuwsgierig naar de reactie van Linda op zo’n appje. “Reageert ze daar dan ook op?”

Albert: “Ja. ‘Dankjewel’, zegt ze. Ja, ja.”

Wilfred: “En begrijp jij dat sommige mensen het niet begrijpen? Dat die zeggen: er is zoveel gebeurd? In jouw situatie… Met Onno is er ook het nodige gebeurd.”

Albert: “Ja, nou is dat wat anders natuurlijk.”

Wilfred: “Ja. Er is niks strafbaars aan geweest. Hij was gewoon op dat moment even los, zeg maar.”

‘Linda is 59!’

Dat klopt, zegt Albert. “Wij hadden op dat moment gewoon een relatiecrisis. Maar dat had niks te maken met iets wat de eerste nationale #MeToo-affaire van Nederland geworden is. Dat is bij Linda wel, maar ik ga er dan maar van uit dat ze allebei in therapie gegaan zijn en erachter zijn gekomen dat ze het er niet voor over hebben om uit elkaar te gaan.”

Hij wijst erop dat Linda ook al behoorlijk op leeftijd is. “Dat kan ook, hè? Het is ook voor Linda wat. Misschien word ik wat ouder en wat minzamer, maar wat zal Linda zijn? Eind vijftig, zoiets? Wil je dan nog opnieuw beginnen? Of denk je: nee, ik weet wat ik heb, ik hou van die man.”

Krasjes

Wilfred vult aan: “Er zitten wat krasjes op, maar…”

Albert: “Ja, er zitten wat krasjes op, maar ik heb geen zin om opnieuw te beginnen. Dat kan natuurlijk wel, hè? Ik vind het wel bewonderenswaardig dat ze zegt: ‘De wereld zoekt het uit, ik ben ik, hij is hij, het draait om de kinderen en als wij vinden dat het door kan, dan kan het door.’”

Wilfred: “Maar het feit dat er nog wel een strafzaak loopt, dat maakt het natuurlijk wel pikant, toch?”

Pikant

Dat wil Albert niet beamen. “Ja, maar ook daar kun je alles van vinden, snap je? Van: we accepteren die strafzaak en je hebt een vent die veroordeeld is, dat vind ik hartstikke vervelend en daar komen we ook weer doorheen, of hij wordt vrijgesproken en dan blijft het nog stom en k*t wat hij gedaan heeft, maar dan heb je die extra straf er niet bij.”

Er is nog geen zittingsdatum gepland in de zaak-Rietbergen. Overigens is Linda al wel ontraden om hand in hand met Jeroen bij de rechtbank te verschijnen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de leeftijd van Linda de Mol een goede reden om bij haar vent te blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen