Caroline van der Plas herkent zich niet in verwijt Radio 538: ‘Onzin’

Caroline van der Plas herkent zich niet in het verwijt van de ochtendsterren van Radio 538 dat ze minder benaderbaar zou zijn geworden. “Dat is niet waar. Ik reageer altijd.”

Caroline van der Plas © SBS 6

Ze heeft vanwege een rel over haar rumoerige privéverleden een heftige periode achter de rug: Caroline van der Plas. Voor het oog van de hele natie werd haar vechtscheiding opgerakeld en dat heeft haar veel pijn gedaan. Ze spreekt erover in de online rubriek In De Wandelgangen van presentator Wilfred Genee.

Boos op Eus

Als er onwaarheden worden verteld, dan maakt dat Caroline boos. “Wat Eus hier bijvoorbeeld toen zei over mijn ex-man, dat ik eigenlijk degene was die mijn ex-man bijna tot zelfmoord heeft gedreven… Dat heeft mij echt héél erg diep geraakt.”

Heeft ze met Özcan Akyol gebeld? “Ik heb heel lang met hem gesproken en volgens mij snapt hij ook wel dat hij dat niet zo heeft kunnen zeggen, maar dan denk ik: jongen, Eus, weet je wel wat je nu zegt? Weet je wel wat je nu zegt, zo hup, out of the blue?”

Verdriet kwijt

Caroline is echt even van de leg geweest, geeft ze toe. “Ik heb er een paar weken voor nodig gehad om de woede en het verdriet kwijt te raken. Ik heb echt heel veel gehuild de laatste weken. Nu is het klaar. Dan is het ook goed en dan gaan we gewoon weer door.”

Heeft het haar onbevangen houding veranderd? “Je bent wel wat meer op je hoede. Ik ben iets terughoudender geworden, maar ik wil nog wel dezelfde onbevangen flapuit zijn.”

538 teleurgesteld

Wilfred stipt dan aan dat ze bij Radio 538 teleurgesteld zijn in Caroline. “Ik luisterde naar de ochtendshow van 538, die ken je natuurlijk ook. Ze zeggen: ‘Caroline kon je altijd bellen, dag of nacht, je kon haar altijd appen en ze reageerde onmiddellijk. Doet ze niet meer. Vroeg of laat gaat dat met elke politicus gebeuren.’”

Caroline: “Dat is niet waar. Ik reageer altijd.”

Wilfred: “Dat is de conclusie die zij trokken: vroeg of laat gaat elke politicus dat doen, omdat het niet kan.”

Radio-appje

Caroline geeft toe een appje te hebben gekregen. “Volgens mij hebben zij of Veronica vorige week een keer geappt over iets. Ik weet niet waar het om ging, iets om de media. Zij belden mij om half acht ’s ochtends en ik lag nog te slapen en ik zag pas om half negen het berichtje.”

Wilfred: “Je herkent je er dus niet in?”

Benaderbaar

Nee, antwoordt Caroline resoluut. “Ze kunnen altijd bellen. Ik reageer ook altijd heel snel. Nee is ook een antwoord. Als ik niet kan ofzo. Dat wil ik ook zo houden.”

Ze besluit: “Ik wil straks ook geen cordon van voorlichters en mensen die om me heen gaan zoemen. Dat vind ik juist heel belangrijk om bereikbaar en benaderbaar te zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen