Linda de Mol hand in hand met Jeroen naar rechtbank? ‘Beter niet’

Linda de Mol ziet de grote rechtszaak tegen haar geliefde Jeroen Rietbergen steeds dichterbij gekomen. Gaat ze straks hand in hand met hem naar de rechtbank? “Ik denk beter van niet.”

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen © RTL

Het is niet niets: Jeroen Rietbergen, de voormalig bandleider van The Voice of Holland, wordt vervolgd voor verkrachting. Het lijkt erop dat de rechtszaak tegen de geliefde van Linda de Mol na de zomer gaat beginnen. Nu komt ze nog weg met hun samenzijn, maar hoe is dat als hij daadwerkelijk wordt veroordeeld?

Vier à vijf maanden

Volgens Privé-baas Evert Santegoeds is nog niet duidelijk wanneer het proces van start gaat. “Nee, er is nog geen datum aan gehangen. Wat ik begrijp uit juridische kringen, is dat dat een maand of vier à vijf duurt. Dan is het net zomer, dus het zou wel eens september kunnen worden, denk ik”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Linda zal al die tijd nog in onzekerheid verkeren, net als Jeroen en zijn vermeende slachtoffer. “Dat is toch wel heel erg lang voor iedereen, maar goed: werk heeft tijd van doen, zei mijn oma altijd. Het gaat allemaal heel secuur en er zijn heel veel overwegingen. De zaak ligt onder een enórm vergrootglas, dus dat heeft tijd nodig en het is druk in de rechtszalen.”

Hand in hand

Welk beeld pas echt zou vréten aan het imago van Linda? Als zij hand in hand met Jeroen zou verschijnen bij de rechtbank om hem te steunen in de rechtszaal. Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden: “Verwacht je eigenlijk dat Linda de Mol daar in de zaal gaat zitten om Jeroen te steunen?”

Evert, die pro-Linda is, denkt dat dat niet handig is. “Weet ik niet, weet ik niet. Het stuk dat erover geschreven wordt, wordt er niet kleiner van als Linda daar ook zit om hem te steunen. Ik denk dat zij gaat denken van: nou, ik was er toen niet bij en nu ook niet.”

Kwetsbaar

Eén ding is zeker: die hele zaak raakt nog steeds een gevoelige snaar binnen de Mol-familie. Zeker als het proces dichterbij komt, is er de familie veel aan gelegen om de massa af te leiden, denkt mediakenner Victor Vlam. “Het is allemaal heel erg zwaar gevallen daar en ze voelen zich kwetsbaar”, zegt hij in zijn podcast De Communicado’s.

John de Mol stuurt daarom bewust aan op controverse over andere mediapartijen, meent Victor. Daarom is de tv-miljardair volgens hem blij met het VI-trio, dat continu relletjes over andere tv-sterren veroorzaakt. “Vandaag Inside is echt de knokploeg geworden van John de Mol. En dat is wat hij heel graag wil.”

Knokploeg

De knokploeg van John?! Victor verheldert: “Die affaires hebben er hard in gehakt. Het is allemaal heel erg zwaar gevallen daar en ze voelen zich kwetsbaar. En John wil niks liever dan dat nou eens een keer RTL en NPO onder vuur komen te liggen. Hij is eigenlijk iemand die natuurlijk niet wil dat hij de klappen krijgt; hij wil de klappen uitdelen.”

“Met het VI-trio kan hij die klappen uitdelen, want dat doen ze erg goed. En dat is precies hoe John de Mol het graag ziet, want hij wil nou eens een keer dat zijn concurrénten het vuur aan de schenen wordt gelegd.”

Strikt Privé

Linda hand in hand met Jeroen? Evert speculeert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Jeroen Rietbergen schuldig wordt bevonden aan verkrachting, moet Linda de Mol dan kiezen tussen hem en haar carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen