Tim Hofman onthult: ‘Zo ziet de man eruit die mij wilde vermoorden’

Tim Hofman onthult hoe de man eruitziet die hem wilde vermoorden. Hij deelt camerabeelden van BNNVARA waarop deze meneer te zien is. “Het is een volwassen man van 41 en wit.”

Tim Hofman © YouTube

Er is flink wat te doen over de moorddreiging aan het adres van Tim Hofman. Een gewapende man is op 6 september het BNNVARA-gebouw binnengelopen om hem te vermoorden. Op de beelden die Tim deelt is te zien dat hij een overhemd met opgestroopte mouwen, loafers, een grijze broek en een roze pruik draagt.

Tim doodschieten

Nou ja, die pruik is er achteraf in gemonteerd door Tim, om het gezicht van de verdachte te maskeren. De man loopt die middag om 15.25 uur naar binnen door de ingang en meldt zich bij de receptie. “Hij draagt een zonnebril en heeft een tas bij zich”, vertelt Tim in een nieuwe aflevering van BOOS. “Hij geeft aan dat hij een handtekening van mij wil.”

De receptioniste vertrouwt het niet, zegt dat Tim afwezig is en stuurt de man weg. De presentator was echter wel degelijk aanwezig: hij verlaat pas om 17.24 uur het gebouw, waarna de man om 20.42 uur weer terugkeert. “Dit keer vraagt de man niet om een handtekening, maar zegt hij: ‘Ik zeg het alvast: ik kom Tim Hofman doodschieten.’”

Getrokken wapens

Als de beveiliger de politie belt, loopt de man naar buiten. Daar wordt hij met getrokken wapens aangehouden door de politie. Het betreft volgens Tim een witte, alleenstaande volwassen man van 41 uit Breda, die alleenstaand is en kinderen heeft met een ex-partner. Hij zou mentale problemen hebben.

De man is volgens Tim jaren geleden bekeerd tot de islam. “Hij heeft verder die dag ook nog een briefje bij zich waarop geschreven zou staan dat hij komt om Tim Hofman door z’n sodemieter te schieten en dat hij komt namens Al Qaida.”

Indoctrinatie

Dat was echter uit intimidatie, aldus Tim. De man is vooral anti-woke en hangt een conservatief gedachtegoed aan. Zo rept hij over de ‘LHBTIQ+-indoctrinatie van kinderen’. “De man vertelt in het verhoor dat hij tegen alles is wat hij ziet als woke en extreemlinks en dat hij zich in zijn vrijheid beperkt voelt.”

Hij vervolgt: “Zo zou ik ergens gezegd hebben dat hij zich niet blank maar wit moet noemen. Hij vertelt niet wanneer en in welke context dat gezegd zou zijn. Hij zegt dat hij zich gekwetst voelt en ziet links als een gevaar voor zijn kinderen en het land.”

Gevaarlijke gek

Al met al is Tim op een haar na ontsnapt aan een gevaarlijke gek. “Achteraf zegt hij nog tegen de rechter-commissaris: ‘Als ik Hofman die middag had getroffen had ik hem doodgeschoten.’”

De aflevering van BOOS over de moorddreiging:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De man die Tim Hofman wilde doden zat in een social-mediabubbel. Zorgelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen