Gewapende man in BNNVARA-pand, wilde Tim Hofman doden

Een man met een vuurwapen is het gebouw van BNNVARA binnengedrongen met als doel om Tim Hofman te vermoorden. Hij is direct door de politie in hechtenis genomen.

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Vlak voor het weekend lekte via Panorama uit dat er op 6 september een zeer heftig incident heeft plaatsgevonden op het Mediapark, waarbij een 41-jarige man uit Breda is aangehouden. BNNVARA wilde geen vragen van het tijdschrift beantwoorden, maar komt nu in een persverklaring alsnog met tekst en uitleg.

Gewapende man

Wat is er precies gebeurd? “Op woensdag 6 september is er ’s avonds rond de klok van 21.00 uur een man het gebouw ingelopen. Hij heeft bij de aanwezige beveiliger te kennen gegeven dat hij daar was om Tim Hofman om het leven te brengen. De betreffende beveiliger heeft op een zeer adequate manier gehandeld en direct de politie ingeschakeld.”

En toen? “De man is naar buiten geleid, in hechtenis genomen door de politie en zit nog steeds vast. De man bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. Bij ons is geen informatie bekend over explosieven die de man bij zich zou hebben, zoals afgelopen vrijdag in de media werd gesuggereerd.”

Aangehouden

Na het incident bleek dat de man al eerder die dag het pand in was geweest om te proberen via de receptie een ontmoeting te regelen met Tim. Dat is niet gelukt. “In de avond is hij, zoals gezegd, teruggekomen en uiteindelijk door de politie in hechtenis genomen”, aldus een woordvoerder van de omroep.

BNNVARA-directrice Lonneke van der Zee: “Onze eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken.”

Weerzinwekkend

De verdachte is een man uit Breda. Het is geen ex-werknemer of iemand die op wat voor manier dan ook verbonden lijkt te zijn of zijn geweest aan BNNVARA of een van de andere omroepen. De man heeft niet in een BOOS-uitzending gezeten of is daar onderwerp van gesprek geweest.

Waar het dan wel om gaat is onduidelijk. Lonneke: “Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal.”

Mogelijke motieven

De verdachte is in afwachting van een proces dat naar verwachting eind december zal beginnen, aldus BNNVARA. “Over de mogelijke motieven van de verdachte kunnen we op dit moment geen mededelingen doen, omdat dit onderdeel is van het onderzoek en wij als bedrijf nog geen inzage hebben gehad in het dossier of verslagen van het verhoor.”

Vlak voor het verzenden van de persverklaring heeft de BNNVARA-directie vanochtend haar eigen personeel en dat van de NTR, VPRO en Human geïnformeerd over het incident in hun gezamenlijke pand aan het Wim T. Schippersplein.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het Mediapark toegankelijk moet blijven voor publiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen