‘Peter van der Vorst geeft helemaal niks om Temptation-stumperds’

Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, geeft he-le-maal niets om de ‘stumperds’ die meedoen aan Temptation Island. Althans, dat stelt Youp van ’t Hek. “Volgende patiënt!”

Temptation Island en Peter van der Vorst © RTL

RTL maakt al jaren en jaren programma’s waarin wordt geprobeerd om relatiebreuken te forceren en dat is nu keihard in het gezicht van het mediabedrijf ontploft. Twee zelfmoordpogingen verder is Temptation Island tijdelijk on hold gezet, maar dat gebeurde wel pas na druk van buitenaf. Gewoon voor de bühne, riep Hélène Hendriks vervolgens.

Corpsballentelevisie

Daar is Youp van ’t Hek het mee eens. Volgens hem wist Peter van der Vorst, de televisiebaas van RTL, dondersgoed wat hij uitzond. Hoe hij Temptation zou omschrijven? “Iets met vreemdgaan dat gefilmd wordt, waarna die beelden aan het nietsvermoedende thuisfront worden getoond. Daar gaan ze janken. En ‘vuile huichelaar’ roepen.”

Hij vervolgt in VARAgids: “Dat wordt uiteraard ook weer gefilmd en ook weer uitgezonden. Toen ik erover las dacht ik: heerlijk dat ik dit nooit gezien heb. Dit soort rommel wordt gemaakt voor kijkers met de herseninhoud van een ons plankton. Commerciele gladjakkers heben geen enkele moeite om dit soort corpsballentelevisie in elkaar te flansen.”

‘Zal Peter jeuken!’

Jarenlang heeft Peter dit soort praktijken toegestaan, vervolgt Youp. “Dat er slachtoffers vallen, zal de makers jeuken. Kijkcijfers. Reclamegeld. Daar gaat het om. De deelnemers? Gewoon kanonnenvlees. Het zal Peter van der Vorst en zijn vriendjes jeuken hoe het verder gaat met die stumperds.”

RTL gaat nu praten met beschadigde deelnemers. De reactie wordt voorspelbaar én ongeloofwaardig, aldus Youp. “Van der Vorst gaat ‘sorry’ kwijlen en misschien een summier schadevergoedinkje betalen. En hij gaat vertellen dat dit uiteraard nooit de bedoeling was. Maar dat was het natuurlijk wel.”

Domme spul

Trekt Peter hier dan echt geen lessen uit? Staat het morele kompas van RTL voortaan strakker afgesteld? Nee, sneert Youp. “Daarna worden de boeteclausules voor de pratende kandidaten nog wat strakker afgesteld zodat dit domme spul nooit leeg kan lopen. En dan zoeken ze nieuwe kandidaten. Dit alles onder het motto: volgende patiënt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen