Hélène Hendriks geeft Peter van der Vorst standje: ‘Voor de bühne!’

Hélène Hendriks vindt het bedenkelijk dat Peter van der Vorst pas na ophef in de media heeft besloten om Temptation Island on hold te zetten. “Ja, dat moet je niet voor de bühne doen.”

Peter van der Vorst en Hélène Hendriks © RTL, SBS

Mensen uitbuiten voor tv-amusement: het wordt steeds minder geaccepteerd. En nu er de meest heftige dingen uitlekken over Temptation Island, lijkt het voortbestaan van die titel serieus in gevaar. Stiekem drank in de sinaasappelsap? RTL ontkent het. Maar het Temptation-leed heeft in elk geval tot twee zelfmoordpogingen geleid.

Kritiek op Peter

RTL weet al geruime tijd van gedoe achter de schermen – er is achteraf zelfs 30 duizend euro betaald aan een kandidatenkoppel – maar pas na ophef in de media besluit bobo Peter van der Vorst om de show on hold te zetten.

Johan Derksen zet vraagtekens bij de beweegredenen van Peter. “Dit is typisch een geval… Peter van der Vorst heeft zich echt laten leiden door de negatieve media die er wat over gezegd hebben, maar als je toch zo’n programma kijkt kom je er toch zelf ook achter dat het niet kan?”, zegt hij aan tafel in Vandaag Inside.

Voor de bühne

Tafelgast Hélène Hendriks vindt het ook maar een slappe hap. “Ik begreep dat zij dus al eerder op de hoogte waren van die klachten. Dan denk ik: ja, dan moet je niet voor de bühne, omdat het nu groot in de media komt, zeggen dat je het on hold zet onder druk van… Dan had je het eerder moeten doen!”

Wilfred Genee merkt op: “On hold betekent niet dat het stopt. Het heeft ze heel veel geld gekost.”

Magie van tv

Sommigen wijzen erop dat die kandidaten wisten waar ze aan begonnen, maar, zo zegt Hélène: “De drang om bekend te worden, om influencer te worden en op die manier heel snel die bekendheid te verwerven… Dan kun je wel zeggen dat de naïviteit er een beetje af is als je het programma kent, maar uiteindelijk is het ook een soort magie die televisie.”

Bert van der Veer zegt in het AD dat RTL gewoon door moet gaan met Temptation, maar dat vindt Johan verwerpelijk: “Dat houdt in dat je alleen maar naar entertainment en kijkcijfers kijkt en geen enkele moraal meer hebt.”

Opmerkelijk

Advocaat Sébas Diekstra, die de Temptation-slachtoffers bijstaat, heeft ook twijfels bij de beweegredenen van Peter van der Vorst. Hij zegt in RTL Boulevard: “Dat het programma nu pas gepauzeerd wordt vanwege de ophef, vinden meerdere cliënten dan ook op zijn minst opmerkelijk.”

Peter wist dit allang, wil Sébas zeggen. “Wat opvallend is, is dat een groot deel van de klachten al bekend was. Er is zelfs een mediationtraject met twee cliënten geweest, waarna zij een compensatie van 30 duizend euro hebben ontvangen.”

Flinterdun format

Bij Shownieuws, het programma dat altijd uitgebreid meehelpt als het nieuwe seizoen van de Peter Gillis-soap gepromoot moet worden, zijn ze ook kritisch. “Het is zo’n flinterdun format. Het kan eigenlijk niet meer”, zegt Patty Brard.

En Natacha Harlequin vindt de 30 duizend euro die RTL heeft betaald aan een kandidatenkoppel verdacht. “Ik denk dat het verstandig is als RTL daar uitleg over geeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdenkt u Peter van der Vorst van opportunisme?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen