Bridget Maasland: ‘Peter van der Vorst heeft imago RTL beschadigd’

Bridget Maasland denkt dat haar baas Peter van der Vorst het imago van RTL heeft beschadigd door zo lang te twijfelen over het opschorten van de deal met Matthijs van Nieuwkerk.

Bridget Maasland, Peter van der Vorst en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, Tom Cornelissen

Het heeft veel mensen ongelooflijk verbaasd: Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, wachtte na de verhalen over het vermeende fysieke en seksuele wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk ongelooflijk lang met het opschorten van hun samenwerking. Het nieuws kwam op donderdagavond naar buiten, op maandag ging de presentator pas op non-actief.

Fatsoensregel

RTL Boulevard-ster Bridget Maasland, die zich al vaker kritisch heeft uitgelaten over Peter, vindt het geblunder. “Ik vind het heel frappant dat ik Peter van der Vorst in verschillende interviews hoorde zeggen: ‘Met de kennis van nu hadden we het toch anders gedaan.’ (…) Dan denk ik, nou ja, dat is toch echt kennis die je destijds ook al had.”

Bridget voelt zich behoorlijk vrij om zich kritisch over haar eigen baas uit te laten. Ze noemt Peter vervolgens namelijk zelfs onfatsoenlijk in de BLVD Podcast. “Dat is toch gewoon een fatsoensregel, dat je in ieder geval eventjes een rapport afwacht?”

Imagoschade

Ook collega Eric de Munck vindt dat Peter te lang heeft nagedacht. “RTL heeft er dus nog een heel weekend met Matthijs over na moeten denken voordat ze die samenwerking opschortten. Ze hadden het dan natuurlijk ook meteen vrijdagochtend kunnen doen. Toch?”

Bridget zegt daarop onomwonden dat Peter hun bedrijf imagoschade heeft bezorgd: “Ja, ik denk dat het voor de imagoschade voor RTL beter was geweest als ze het gelijk hadden gedaan.”

Eric: “Ja, dat ze het meteen hadden gedaan.”

Schouders ophalen

Tv-kenner Rob Goossens is het daarmee eens. “Zeker, omdat het er nu uitzag alsof ze hun schouders erover ophaalden. (…) Maar ja, blijkbaar wilden ze ook niet alleen met het persbericht naar buiten, maar ook met die brief die nog geschreven moest worden van Matthijs.”

Bridget: “Ja, wat vonden we van die brief? Want daar stond volgens mij 37 keer het woord ‘ik’ in, en er werd niet gerept over de slachtoffers. Dan denk ik: ja maar het gaat niet alleen maar over jou, dat is juist het hele punt.”

Kop op hakblok

Matthijs had volgens Bridget ‘zelf zijn kop op het hakblok’ moeten leggen ‘en toegeven dat er iets gebeurd is en dat je inderdaad een klootzak ben geweest’. Rob: “Maar het is nog steeds mogelijk dat hij zich die nieuwe dingen gewoon echt niet realiseert.”

Brigdet tot slot: “Dat is natuurlijk helemaal ernstig als je nu nog steeds niet weet of niet realiseert wat er is gebeurd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen