Peter van der Vorst stelt muzikale makker Matthijs teleur: ‘Zwak’

Sven Figee, de bandleider van Sven Hammond, heeft weinig begrip voor de beslissing van Peter van der Vorst om de samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk on hold te zetten. “Niet zo sterk.”

Peter van der Vorst en Richard Hammond © RTL, Ben Houdijk/BNNVARA

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, heeft de samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk on hold gezet vanwege uitspraken van Suzanne Kunzeler. De bazin van BNNVARA stelt dat de presentator ook fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond, en dat moet volgens critici eerst maar eens worden uitgezocht.

Kritiek op Peter

Hoe lang moet die man nog op het strafbankje zitten, vraagt Sven Figee, de bandleider van Sven Hammond zich af. Nu blijkt dat hij een rol zou hebben gekregen in het nieuwe programma dat Matthijs zou maken bij RTL. “Wij zouden vanaf april met Matthijs een show gaan maken voor RTL, dat gaat nu niet door”, zegt hij in de Weekend.

Het was paniekvoetbal van die Peter, vindt Sven. “Het is niet altijd even sterk als je je laat leiden door de waan van de dag. Als je ergens voor staat, sta daar dan ook voor. Vind ik wel. Vooralsnog is het heel jammer. Vooral voor het hele orkest.”

In de steek?

Voelt Matthijs zich in de steek gelaten door RTL of was het écht een gezamenlijk besluit? “Dat weet ik niet. Hij heeft zich echt even teruggetrokken. Ik heb wel contact en Matthijs komt wel weer op zijn pootjes terecht. Ik hoop dat we in de toekomst weer wat kunnen gaan doen. We zullen het zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen