‘Erik Dijkstra halfnaakt op tv omdat hij nieuwe Eva Jinek wil worden’

Wat Eva Jinek kan met haar ‘boobies’ kan ik ook, dacht Erik Dijkstra. ‘Knoopje meer of minder?’, vroeg zij in een legendarisch tv-fragment. Nou, hij gooit ze gewoon allemáál open…

Erik Dijkstra © NPO

Het beroemde boobies-fragment van Eva Jinek heeft haar tv-carrière jaren geleden een kickstart gegeven. Het leidde uiteindelijk zelfs tot het tekenen van een miljoenencontract bij RTL 4. Nu ze daar weer vertrekt, komt er een plekje vrij op de late avond van die tv-zender. En vroeg of laat zal die door iemand ingevuld gaan worden.

Onsmakelijk

Erik Dijkstra solliciteert er volgens Victor Vlam publiekelijk naar. De opinietornado zag de presentator laatst zitten bij Khalid & Sophie en hij had werkelijk bijna álle knoopjes van zijn overhemd open. Zijn testikels vielen er nog net niet uit. “Hij had bijna tot aan zijn navel de knoopjes van zijn overhemd open!”

Dat gaat veel te ver, zegt Victor in de gezaghebbende podcast De Communicado’s. “Ik dacht bij mezelf: nou Erik, ik vind dat wel heel veel knoopjes open, misschien kan het een tikkeltje minder, het gaat wel heel erg ver nu. Ik vind het er een beetje onsmakelijk uitzien. Dit is best wel bizar. Doe het eens even niet.”

‘Het is wel gek’

Victor vindt dit geen normaal gedrag. “Als jij dit zou doen of als ik dit zou doen, dan zouden wij toch wel tegen elkaar zeggen van: joh, hey, misschien eventjes… Want ik bedoel, het is goed om één of twee knoopjes open te houden, maar om ze nou alle vijf open te houden, dat is wel wat gek. Normaal gesproken zegt iemand dat wel even tegen je.”

Waarom doet Erik dit? “Ik denk: dit soort dingen zijn ook wel een klein beetje een schreeuw om aandacht. Zo zie ik het ook wel weer. Ik denk dat hij gewoon heel graag wil opvallen. Ik denk dat dit ook een soort van manier is om zichzelf in de kijker te spelen. Dat hij hoopt dat hij misschien op wordt gemerkt omdat hij dan een ander programma mag doen.”

In het slop

Eriks carrière zit immers een beetje in het slop. “Hij loopt al sinds 2009 rond in het talkshowcircuit. Hij is natuurlijk begonnen bij De Wereld Draait Door als Jakhals. Nou, hij mocht heel eventjes Op1 presenteren samen met Willemijn Veenhoven, maar dat duurde niet zo verschrikkelijk lang”, aldus Victor.

Hij vervolgt: “Later werd hij niet meer door BNNVARA naar voren geschoven om een praatprogramma te presenteren. Het mocht niet verder gaan dan Per Seconde Wijzer. Ze zien hem als talkshowgast, dat kan hij, maar niet als presentator. En ik denk wel dat hij absoluut die ambities heeft.”

Nieuwe Jinek?

Met zoveel knoopjes open hoopt Erik de aandacht te trekken van de tv-baas van RTL, denkt Victor. “Dit is natuurlijk ook een beetje een manier dat hij misschien hoopt van: oh, misschien zit Peter van der Vorst wel te kijken. En dat die denkt van: hey, ik heb een vacature, want Eva is net weg, misschien moet ik Erik Dijkstra hebben.”

Hij besluit: “Kijk, iedereen weet dat dat no way gaat gebeuren. Dat gaat echt in honderdduizend jaar niet gebeuren. En als het wel gaat gebeuren, dan emigreer ik naar Azië. Dan ben ik weg. Maar ik bedoel: dat is toch wel waar zo iemand op hoopt. En dat verklaart een beetje dat schreeuwerige gedrag qua kleding.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Erik Dijkstra genoeg status om een eigen talkshow te krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen