Fidan Ekiz wil naam Erik Dijkstra niet uitspreken in Op1: ‘Amber en…’

Fidan Ekiz lijkt na de lelijke woorden van Erik Dijkstra enige gevoelens van wrok te koesteren tegen haar collega bij Op1. Ze weigerde in de donderdagshow zelfs om zijn naam uit te spreken…

Fidan Ekiz en Erik Dijkstra © Op1

Het is flink horkerig gedrag van Erik Dijkstra: hij heeft zijn directe Op1-collega Fidan Ekiz op een nare manier bekritiseerd in de collega-talkshow Jinek. Hij ergert zich namelijk aan de documentaire die ze heeft gemaakt over de cancelcultuur en haar eigen ervaringen daarmee. En dan met name haar ervaring met Eriks werkgever BNNVARA.

Jankende Fidan

Die omroep heeft twee jaar geleden de talkshow van Fidan van de buis gehaald en zij stelt dat dat komt vanwege haar rechtse denkbeelden, maar Erik wil niets weten van cancelen: “Wat is het? Twee of drie jaar later? Om daar nog over te gaan janken… Get over it, weet je wel.”

De mening dat Fidan eens moet stoppen over het Vooravond-gedoe wordt door meer mensen gedeeld, maar om dat als directe Op1-collega op zo’n nare manier over te brengen is natuurlijk onnodig. Het is ook niet goed voor de sfeer op de werkvloer.

‘Met Amber en…’

Als Fidan op donderdagavond de afkondiging van Op1 doet, weigert ze dan ook de naam van Erik uit te spreken: “Dit was Op1 voor vanavond en morgen zitten hier namens BNNVARA Amber en…”

Ze begint te glimlachen, waarna Sven Kockelmann het afmaakt: “Erik.”

En daar zat hij inderdaad een avond later. Hoewel Erik geen vaste presentator van Op1 meer is, was hij ditmaal te zien als invaller van Natasja Gibbs.

Omhooglikken

Columnist Jan Dijkgraaf vindt Erik een ongelooflijke slijmjurk, zegt hij in de podcast Nare Jongens. Wat hij volgens hem nou daadwerkelijk zei aan die talkshowtafel van Jinek? “Ik durf niet te zeggen wat ik er echt van vind. Ik lik omhoog naar de baas. Ik wil mijn contract verlengen. Ik wil hier tot mijn pensioen zitten bij BNNVARA.”

Co-host Bas Paternotte wijst erop dat Erik zélf een keer cancelwaardig is geweest, toen hij nog voor DWDD werkte. “Hij was een popmuzikant aan het interviewen op een dak ergens in Amsterdam ofzo en toen waren ze bieren aan het drinken en toen voer er een rondvaartboot voorbij en daar zaten allemaal gehandicapten op, waaronder een vrouw in rolstoel.”

Bierflesje

En toen? Bas: “Hij heeft toen dat flesje bier naar beneden gegooid. En heeft hij bijna die gehandicapte vrouw van De Zonnebloem, dat uitjes organiseert voor gehandicapten, geraakt. Nou ja, dat is niet zo netjes en levensgevaarlijk.”

Jan: “Poging tot doodslag.”

Bas: “Uiteindelijk heeft hij daar zijn excuses voor aangeboden. Maar het tekent een beetje deze Erik Dijkstra dat je het sowieso in je hoofd haalt om met flessen bier te gaan smijten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen