Johnny de Mol keihard ondervraagd in HLF8: ‘Ja, dit lijkt op doofpot’

Johnny de Mol werd vanavond het vuur aan de schenen gelegd in zijn talkshow HLF8. Hij is keihard en behoorlijk kritisch ondervraagd door zijn tafelgasten Catherine Keyl en Erik Dijkstra.

Erik Dijkstra, Johnny de Mol en Catherine Keyl © HLF8

De miljardairsfamilie van Johnny de Mol ligt zwaar onder vuur vanwege de doofpot rond The Voice of Holland. Bandleider Jeroen Rietbergen, tot vandaag de geliefde van Linda de Mol, is in 2016 op de vingers getikt door de programmaleiding vanwege seksuele misdragingen achter de schermen. Hij mocht echter wel aanblijven.

Nul restricties

Jeroen beweert dat hij na die tik op de vingers alles heeft opgebiecht bij Linda, en dat ze vervolgens een tijdje uit elkaar zijn gegaan. Dat betekent dat Linda in elk geval deels heeft geweten van het seksuele wangedrag bij The Voice, maar dat altijd heeft verzwegen. En het lijkt er zeer op dat ook John de Mol die doofpot vrolijk bewaakt heeft.

Natuurlijk weet Johnny de Mol van de hoed en de rand als ‘het neefje van’ en ‘de zoon van’. Hij werd vanavond in zijn eigen talkshow HLF8 keihard ondervraagd door twee gasten aan tafel: Erik Dijkstra en Catherine Keyl. Daar nodigde hij hen ook toe uit: “Wat mij persoonlijk betreft kan hier alles aan tafel gevraagd worden. Er zijn nul restricties.”

Relatiebreuk

Eén van Catherine’s eerste vragen was of Johnny wist dat Linda en Jeroen in 2016 uit elkaar zijn gegaan, zoals Jeroen beweert: “Wist jij dat?” Johnny: “Nee.” Catherine: “Nee, rot op. Echt niet?” Johnny: “Nee, echt niet.” Catherine: “Hoe kan dat nou?” Johnny: “Niemand wist het. Dat hebben ze echt heel erg onder de pet gehouden.”

Johnny heeft vandaag niet meer met Linda gebeld, maar is gisteren wel bij haar langsgegaan. “Was Linda erg ondersteboven?”, aldus Catherine. Hij: “Ja, dat mag je best weten. Die is daar wel behoorlijk van in de war. Uiteraard hadden ze dit vijf of zes jaar geleden al opgelost met elkaar, maar zo’n wond gaat natuurlijk wel weer even open.”

Ongelooflijke klootzak

Catherine: “Een beetje raar om te vragen: hoe zie jij zo’n Jeroen dan eigenlijk? Die ken jij natuurlijk ook als bandleider en als aangewaaide oom.”

Johnny: “Ja, wat een ongelooflijke klootzak.”

Catherine: “Serieus?”

Johnny: “Ja, dat is natuurlijk echt een lul de behanger, maar tegelijkertijd moet ik er ook bij zeggen: we houden natuurlijk wel van hem.”

Catherine: “Dat is krankzinnig natuurlijk, hè, eigenlijk?’

Johnny: “Ik heb hem een appje gestuurd. Hij schaamt zich kapot. Linda heeft ook een jonge dochter die hem als vader ziet, als bonusvader.”

‘Wist John dit?’

De vraag die veel mensen bezighoudt is: waarom kreeg Jeroen in 2016 een tik op de vingers van – waarschijnlijk – John, en niet ontslag op staande voet? Catherine: “Weet jij of je vader hem toen aangepakt heeft? Waarom is hij er toen niet uitgegaan?”

Johnny: “Dat is een goede vraag. Dat weet ik niet. Ik weet ook niet hoe dat toen is opgelost of af is gehandeld. Dat weet ik niet. Ik hoop alleen maar dat er met alle partijen en de desbetreffende dame is gezeten en dat er goed naar is geluisterd. Dat weet ik niet.”

Erik Dijkstra: “De grote vraag die natuurlijk wel op tafel ligt: het wekt de indruk dat er wel het een en ander in de doofpot is gegaan. Wat jou aangewaaide oom vertelt, doet hij omdat Tim Hofman en zijn collega’s bij BOOS deze tegel gelicht hebben. De grote vraag is Johnny, want jij hebt hierover ook contact gehad met je vader – dat heb je verteld in de media: wist jouw vader hiervan?”

Catherine: “Die vraag stelde ik net.”

Erik: “Maar ik leg hem gewoon nog maar een keer op tafel.”

Johnny: ‘Ja, riekt naar doofpot’

Dan komt Johnny over de brug. Ja, hij denkt dat zijn vader ervan wist. “De leidinggevenden wisten daarvan. Dat hebben we kunnen lezen, dus ik neem aan hij ook. Kijk, wat daar toen is gebeurd en of er toen al excuses zijn gemaakt, dat weten we natuurlijk niet.”

Catherine: “Maar heb je je vader hierover gebeld vandaag?”

Johnny: “Nee, vandaag niet, want hij was in het buitenland. Hij zou er nog tot vrijdag blijven en hij komt vanavond terug. Hij is als het goed is net geland. Ik heb hem vandaag er niet over gesproken, maar de afgelopen dagen natuurlijk wel.”

Erik: “En komt hij dan met een statement ofzo?”

Johnny: “Ik denk tot donderdag niet.”

Erik: “Het wekt de indruk van een doofpot. Van een groot programma, veel belangen en van: we hebben die jongen een tik op zijn vingers gegeven.”

Johnny: “Daar riekt het naar, maar nogmaals: we weten niet wat er toen met de dame is gebeurd en hoe dat is gegaan.”

Blijft Johnny loyaal?

Erik: “Nou ja, de dame… Veertig aanklachten, aangifte bij de politie. Ja…”

Johnny: “Ja, maar dat betreft niet alleen Jeroen, hè?”

Erik: “Ja, maar dat betreft wel het hele programma.”

Johnny: “Ja, maar goed.”

Catherine: “Ja, want dat is ook een dingetje. Kijk, die familie De Mol is in de media natuurlijk supermachtig. Of jij dat nou wil of niet… Dat is gewoon zo. Er zijn een heleboel mensen die denken: ‘Daar ga ik niet over praten, want dan kan ik nooit meer carrière maken.’ Dus ja, hoe zit dat met die familieloyaliteit bij jullie?”

Johnny: “Ja, dat zal uit die onderzoeken moeten blijken.”

Catherine: “Nee, nee, nee, ik vraag het nu even aan jou. Stel nou dat je vader enorme fouten hebt gemaakt, wat ga je dan doen? Ga je hem dan afvallen of ga je hem dan bijvallen? Wat ga je dan doen?”

Johnny: “Ja, dat hangt ervan af waar hij mee komt. Waar hij staat. Hoe dat toen is gegaan. Dat weten we niet en dat weet ik ook niet. Echt niet.”

In Johnny’s schoenen

Catherine tot slot: “Ik ben zo blij dat ik niet in jouw schoenen sta, zal ik je dat vertellen?”

Dat valt wel mee, vindt Erik: “Ik vind eerlijk gezegd dat jouw vader en de mensen die bij The Voice betrokken zijn een groter probleem hebben.”

Johnny: “Ik hoop dat het toen netjes is afgehandeld en ik hoop dat het naar buiten komt binnenkort. Ik hoop ook eerlijk gezegd dat toen Tim Hofman de oproep deed, er ook in de spiegel is gekeken bij deze en gene. Dat zou je toch wel verwachten, maar dat weet ik allemaal niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen