Erik Dijkstra haalt bij Jinek bizar hard uit naar ‘jankende’ Fidan Ekiz

Erik Dijkstra heeft gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek keihard uitgehaald naar de ‘jankende’ Fidan Ekiz. “De Vooravond was gewoon geen goed programma. Get over it!

Erik Dijkstra en Fidan Ekiz © RTL, NPO

Fidan Ekiz is momenteel in het nieuws omdat ze samen met Kees Schaap een documentaire heeft gemaakt over de cancelcultuur, maar dat BNNVARA die uiteindelijk niet wilde uitzenden. De baas van de omroep wilde er het een en ander uit hebben, maar de makers hielden voet bij stuk en nu is de film te zien onder de vlag van Omroep MAX.

‘Get over it!’

Eén van de onderwerpen in de docu is dat Fidans talkshow De Vooravond twee jaar geleden van de buis werd gehaald door BNNVARA, en volgens de presentatrice komt dat mede vanwege haar denkbeelden. “BNNVARA is sektarisch en woke. Zij hebben mij weggestuurd. Zij hebben mij laten vallen, me buitengesloten en terechtgewezen.”

BNNVARA-ster Erik Dijkstra herkent zich daar niet in. Hij zegt in de Jinek van gisterenavond: “Ja, weet je… Ik vond De Vooravond eigenlijk gewoon niet zo’n heel goed programma. Dat kan ook, weet je wel. Dan kun je er ook mee stoppen met zo’n talkshow. Ik vind eerlijk gezegd om daar nu… Wat is het? Twee of drie jaar later? Om daar nog over te gaan janken… Get over it, weet je wel.”

‘Merk er niks van’

Erik hekelt het beeld dat geschetst wordt van zijn werkgever. “En ik lees nu vandaag weer verhalen in de krant ofzo over ‘angstcultuur’ bij BNNVARA. Ja, dan denk ik: ik werk ook bij BNNVARA, al vijftien jaar, en ik merk daar eigenlijk niks van.”

Heeft Fidan dan geen punt dat er bij de omroep minder ruimte is voor onwelgevallige meningen? “Een angstcultuur, waar heb je het over? Iedereen mag toch zeggen wat hij wil in dit land? Zij ook, ik ook en iedereen.”

‘Niet bij geweest’

Wat vindt Erik ervan dat BNNVARA die docu wilde cancelen? “Ja, ik ben daar ook niet bij geweest bij het hele proces hoe dat gegaan is. Ik vind wel op een gegeven moment als jij dingen die intern zijn gebeurd – dat verhaal over een kerstpakket enzo… Ik ben er niet bij geweest, maar als zo’n omroep dan zegt: ‘We willen dat eruit’, en de makers willen dat niet. Ja, dan kom je in discussie met elkaar…”

Hij vervolgt: “Weet je, ik vind het eigenlijk… Ik merk dat ik het een beetje… Ik vind het eigenlijk niet zo’n interessant thema ofzo, geloof ik. Ik voel het niet zo. Ik herken me niet in het verwijt en als ik dan dingen lees over ‘angstcultuur’ en ‘je mag niks zeggen’… Ja, waar gaat het over, joh?”

Gezeur

Gaat hij Fidans docu kijken? “Nee, ik denk het niet, nee. Dan moet ik gaan kijken waarom een programma twee of drie jaar geleden gestopt is, dat vind ik niet zo relevant eigenlijk…”

Gastvrouw Eva Jinek gaat wél kijken. “Ik ga kijken. Ik ben geïnteresseerd als zoiets speelt bij zo’n onderwerp. Ik ben er natuurlijk ook niet bij betrokken, dus ik kan het ook niet beoordelen, maar ik vraag het aan jou omdat het jouw omroep is en er iets meer van zou kunnen weten.”

Teleurgesteld in Schaap

Erik: “Nee, eigenlijk ook niet. Ik vind het gewoon niet zo’n heel interessante kwestie. Weet je wat ik er vervelend aan vind? Die serie is gemaakt door Fidan samen met Kees Schaap en ik heb met Kees Schaap samen die serie gemaakt over de staking in de Tweede Wereldoorlog. Daar was ik heel trots op.”

Hij besluit: “Ik had nog wel meer van dat soort series willen maken eigenlijk. Dat zijn onderwerpen die mij meer doen. Ik vind dit eigenlijk niet… Ja, gezeur over een talkshow die twee jaar geleden van de buis is gehaald. Ik heb dat wel tegen hem gezegd, ja. Hij zegt: ‘Ik vind dat wel belangrijk.’ Nou ja, dan moet je het doen.”

Felle kritiek

Erik krijgt felle kritiek op zijn onaardige uitspraken bij Jinek. Fidans ex Wierd Duk twittert: “Erik Dijkstra valt dus een collega-presentator van Op1 aan – Fidan Ekiz – bij Jinek terwijl die zich niet kan verdedigen want zij zit niet aan tafel. Dat is haast lager dan die keer dat-ie bijna iemand zwaar letsel toebracht, gooiend met een bierfles.”

Opiniemaker Erik de Vlieger: “Erik Dijkstra gaat vuistdiep in de reet van zijn baas en disrespect Fidan Ekiz omdat het hem beter uitkomt. Wat een ongelofelijke waardeloze lul die gast. Aub BNNVARA, geef het even door aan die slappe zak.”

En Ron Vergouwen: “Nou, van je ex-collega’s moet je het hebben… Maar ach: de kerstbonus is binnen!”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen