Erik Dijkstra vindt tv-exit Margriet van der Linden meer dan terecht

Erik Dijkstra is er totaal niet rouwig om dat Margriet van der Linden van de buis is verdwenen. Het is volgens hem terecht dat haar talkshow M van de buis is gehaald. “Ze was niet in vorm.”

Margriet van der Linden en Erik Dijkstra © NPO

Margriet van der Linden maakte bijna twee maanden geleden bekend te stoppen met haar talkshow M. De allerlaatste aflevering was de volgende dag al en die scoorde, net als alle andere afleveringen, heel erg slecht. Hoewel de presentatrice beweerde zélf te zijn opgestapt, heeft Omroep MAX-baas Jan Slagter wat anders gehoord.

Erik sneert

Het is volgens critici evident: Margriet is gewoon keihard van de buis gehaald. En dat is volgens Op1-bekendheid Erik Dijkstra meer dan terecht.

De Weekend vraagt aan Erik: “Talkshow M van Margriet van der Linden is van de buis gehaald, vind je dat terecht?”

Daarop zegt de presentator: “Ja. Het is altijd een beetje lelijk om iets over collega’s te zeggen, maar ze waren niet supergoed in vorm het laatste seizoen.”

Onderbuik

Margriet móet wel aangevoeld hebben dat ze gewoon slecht werk leverde, denkt Erik. “In je onderbuik weet je vaak wel of kritiek terecht is of niet”, legt hij uit.

Zelf heeft hij dat ook. “Als je iets hebt gemaakt waar je zelf tevreden over bent, dan doet het me niet zo heel veel. Als ik iets heb gemaakt waarvan ik zelf al denk: dit had beter gekund, dan vind ik het ook pijnlijk om dat te horen natuurlijk.”

Favoriete Op1-duo

Erik is momenteel nog actief als invalpresentator bij Op1. Wie is zijn favoriete duo? “Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Nee, niet omdat ze publiekslieveling zijn. Charles ken ik niet zo goed, maar ik zeg dat, omdat van alle mensen die ik ken op tv, Carrie ten Napel echt een van de alleraardigsten is.”

Veel tv-sterren zijn volgens Erik echte krengen. “Mensen op tv zijn vaak niet zo aardig, heel erg bezig met zichzelf. Carrie is echt een van de aardigste mensen die ik ken in de tv-wereld. Toen ik als vaste presentator stopte met Op1, stuurde zij me een heel lief berichtje. Ik vind echt heel aardig als mensen dat doen, dat doen mensen niet zo heel vaak.”

Khalid & Sophie

Op het tijdstip van talkshow M is momenteel de talkshow Khalid & Sophie te zien, maar dat is ook een kijkcijferdrama. Rob Goossens wijst er in zijn Veronica-rubriek op dat het programma nog wel een duur nieuw decor heeft gekregen.

Rob: “Een lekkere uitgangspositie, maar tot succes leidt het niet. Als Khalid of Sophie op de buis zijn, vertoont NPO 1 1 een kijkcijferdip. Zien we ze na de zomer nog terug?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen