Bart Ettekoven: ‘Wie is Angela de Jong? Gewoon mond houden!’

Bart Ettekoven, deskundige in Shownieuws, vindt dat Angela de Jong een te sterke mening heeft over Humberto Tan en zijn interview met het slachtoffer van Bilal Wahib. “Mond houden!”

Angela de Jong en Bart Ettekoven © SBS

Er is flink wat rumoer over het interview dat Humberto Tan op televisie heeft gehouden met het inmiddels 15-jarige slachtoffer van Bilal Wahib. Die knul had het ongelooflijk moeilijk aan de talkshowtafel, maar liet wel heel goed zien wat pesten met een kind doet. En dat dappere tv-optreden heeft hem flink wat complimenten opgeleverd.

Humberto reageert

Aan de andere kant krijgt Humberto heel erg veel kritiek van mensen die hem effectbejag verwijten. Zij vinden dat de talkshowhost nooit zo’n jonge jongen aan het woord had moeten laten. Angela de Jong is om die reden ook ongelooflijk hard tegen de presentator tekeergegaan: “Die arme Leonardo is na 2,5 jaar opnieuw ergens ingetrapt.”

Humberto haalt zijn schouders op voor dit soort kritieken, zegt hij in Shownieuws. “Achteraf kun je allerlei conclusies trekken, maar voor mij is zijn gemoedstoestand het belangrijkst. En dat er kritiek is op mij of het programma, dat is prima en dat mag ook, maar wat je ziet is dat mensen hem juist heel erg moedig vinden. Dat is mijn focus.”

Alle seinen op groen

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vertelt dat Humberto en zijn redactie heel secuur te werk zijn gegaan. “Hij zegt: ‘Als nou álle seinen op groen stonden en we zijn echt niet over een nacht ijs gegaan…’ Ze hebben met een psychiater gesproken, ze zijn tot twee keer toe naar zijn huis geweest met redacteuren, zijn ouders zijn uitgebreid besproken.”

Hij vervolgt: “Dat een jongen van 15 zelf misschien niet kan overzien wat de gevolgen zijn, helemaal waar, maar als iemand hem goed kent, dan zijn het zijn ouders en zijn begeleiders van de Stichting Future Face, die ook bij hem aan tafel zaten. Ook die laten vandaag aan ons weten enorm tevreden en dankbaar te zijn met de kans van Humberto.”

‘Wie is Angela de Jong?’

Er wordt heel veel gezeurd, vindt Bart. “Als alle partijen blij zijn – Leonardo, zijn ouders – wie zijn wij dan in Nederland om daar allemaal wat van te vinden? Hij wilde impact maken, hij wilde zijn verhaal vertellen. Nou, die impact heeft hij gemaakt, dus hij heeft zijn doel bereikt.”

Hij vervolgt: “Wie zijn wij dan en wie is dan een Angela de Jong weer om daar een column over te schrijven? Als die jongen blij is, dat is het waar het over gaat. Die is tevreden, die is blij, die is opgelucht dat hij zijn verhaal heeft kunnen doen, dus wij moeten allemaal ons mond houden.”

Sensatieverwijt

Het sensatieverwijt van Johan Derksen aan het adres van Humberto is ook niet terecht, vindt Bart. “Ik heb ook zitten kijken en mijn eerste reactie was ook: deze jongen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen, maar als Humberto Tan het zo uitlegt en vertelt hoe gedegen ze te werk zijn gegaan…”

Hij besluit: “Ik bedoel: ik heb lang ook met Humberto samengewerkt. Hij is echt wel integer, hij doet echt niet alles voor de kijkcijfers, hij zal echt niet denken: lekker voor de kijkcijfers, ik gooi even iemand voor de bus.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong een te grote scheur heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen